lördag 3 augusti 2013

Godis dag

Något som stortrollen inte glömmer är då det är lördag, eller som de säger godisdag.
Så idag tjatade om att de måste köpa godis, de började ioförsig igår redan att planera vad de ville ha.
Efter lunch medan Janiina skulle sova middag så åkte jag iväg med dem till affären, för att bland annat köpa godis.
De började bråka om vem som skulle dra korgen, då föreslog jag att om Sanna drar korgen så fick William hjälpa mig leta efter allt som stod på listan.
Det gick de med på. Sen hjälpte William mig glatt att spana efter allt vi skulle ha.
Då vi kom till brödet så sa William "jag vill ha de rundiga, mörka brödet. Dem här vill jag ha" och så pekar han på Fazers rågbröd. Jag hade ju lovat honom att han skulle få välja bröd så det var bara att gilla läget "ok men vi köper även det här ljusa brödet (hönökaka) då vi ju vet att pappa och Sanna inte gillar det mörka brödet, eller hur?" Det vart inga problem alls.
Vid godiset så hade William sen länge bestämt att han skulle ha cola nappar, Sanna däremot visste inte "jag vet inte vad jag vill ha, jag vet ju inte vad som finns. Jag måste se det först".
Då vi kom till godiset så ville hon ha plockgodis, så för första gången fick hon plocka små godis i en egen påse. Men hon var generös och sa att William skulle få smaka, och då William nämnde något han tyckte om så valde hon några sådana också och sa att William skulle få smaka på dem.

 Efter mellanmålet så fick de då njuta av sina godisar medan de såg på tv.
Janiina fick egna "godisar" som hon var jätte nöjd med.
Barnen har varit väldigt svårsövda på sistone och även så ikväll. Fast vi var ute och lekte en stund efter middagen och så fick alla tre bada så ville de inte somna.
Då de väl somnade fortsatte jag, Anci och Brita att titta på ännu en Barbara Cartland film.
Maken är nämligen ute och umgås med sina syskon ikväll, bowlar med mera.
// Sargit

Inga kommentarer: