torsdag 29 augusti 2013

Dammigt värre och fina äpplen

Förra veckan upptäckte vi att ventilationen brakat ihop. Igår kom det några herrar för att rengöra ventilationsrören och se vad felet var.
Det visade sig senare att motorn skurit sig och att den inte går att laga, så nu blir det till att köpa och få en ny installerad.
Detta blev kvar på gräset utanför efter att de blåst ur rören...
 Skönt att få det gjort i alla fall och att få ordning på ventilationen innan vintern. Nu har vi fönster och dörrar öppna så fort man kommer hem.
När jag kom hem från jobbet så målade jag färdigt hörnen, jag som trott att arbetet var färdigt för min del men då de som bytt brädorna i hörnen förr har satt upp de fel, asymmetriskt, så ville M-P placera de rätt nu då vi skulle byta dem.
Det var bara det att då kom det ju fram fasad som var omålad vilket jag då fick måla. Blev inte så bra arbete men det får duga, nu är jag less på målande. Så ett gott råd, ska ni måla huset, oavsett om ni tänkt byta husknutarna eller ej, ta loss dem i alla fall och måla ända ut...
På kvällen somnade jag mitt i Roomservice och då jag vaknade till före midnatt så satt Janiina bredvid M-P och tittade på då han spelade med grabbarna.
Hon hade vaknat och inte velat somna om.
 Men då jag tog henne bredvid mig så somnade hon rätt fort sen.
Idag då jag kom hem rätt sent på eftermiddagen så kom Klara till oss för att leka med trollen.
Tina var redan hemma hos oss men barnen hade annat för sig så nu hann vi umgås en liten stund.
Men snart nog ville barnen spela spel så då spelade jag och Tina med trion.
Efter middagen satte M-P igång att spika upp brädorna på husknutarna, han hann få färdigt alla utom två hörn. Blir kanon snygg färg måste jag säga.
Själv blev jag frestad att plocka mig ett fint äpple. En del äpplen får vi men inte alls lika stor skörd som förra året. Men det är nog några veckor kvar innan vi kan skörda äpplen, den jag plockade var lite väl syrlig men god i alla fall.
 // Sargit

1 kommentar:

farmor Anci sa...

som sagt....äpplena ser väldans goa ut!!!!