torsdag 22 augusti 2013

Fynd, spel och pyssel

Medan resten av familjen var på förskolan så började jag förbereda för att måla lite.
Då M-P kom hem med Janiina så satte jag strax därefter igång att grundmåla de nya brädorna. Senare på eftermiddagen målade jag dem med riktiga färgen, blir en något annorlunda färg än vi tänkt från början men jag gillar det. Nu pratar jag om hörn brädorna, då de kommit på plats så är det bara kring fönstrena kvar att måla...
Janiina fyndade lite bland de kläder jag tagit fram åt henne, hon blev väldigt förtjust i de fina mössorna hon ska få ärva efter storasyskonen.
Hon passar bra i dem också, hihii.
 Efter lunch åkte jag ensam iväg till Barnens hus som har konkat. Fyndade alla julklapparna till våra troll och systersonen Rasmus och även födelsedagspresenterna till trollen. Maken hll på att få en chock då han såg hur mycket som gick åt men då påminde jag att vi inte behöver inhandla något mer till barnen inför jul och födelsedagar förutom några små saker till julkalendern. Fast till den har jag också det mesta klart...
Jag fick även med mig ett spel jag själv tänkt köpa flera gånger, Othello.
Stortrollen brukar spela det på min telefon och gillar den så nu hade vi vår första riktiga match mot varandra, först jag mot William och sedan fick Sanna byta av William.
Båda var riktigt duktiga för sin ålder. Jag förklarade hur spelet går till och sen varje gång det var deras tur så pekade jag ut de olika alternativa dragen.
Men Sanna, hon förstod snabbt och snart nog fråga jag henne vart hon kunde lägga och hon visade själv.
Snart nog så klår de mig rejält i Othello.
 Svårt det där hur man ska göra i spel. Självklart så spelar jag inte för fullt mot dem så att säga, men jag kan ju inte låta dem vinna bara för att för då lär de sig inte spelet. Och fusk tolererar jag inte i något spel. Jag tänker att lika bra att de lär sig reglerna och att man inte får fuska på en gång.
Jag kommer nog aldrig vara en sådan som förlorar med flit, men däremot så kan jag ge dem råd som inte gynnar mitt spel...
Hur gör/har ni gjort då ni spelat spel med barn?
Sanna har plötsligt kommit på att hon skulle göra något av rönnbär, jag hade väl nämnt någon gång att fåglarna äter det och att man kan frysa in och ta fram på julen åt dem så det var det hon sa sig vilja göra.
Hon gav sig in i uppdraget helhjärtat och kom på att hon skulle trä dem på snöre men hur visste hon inte.
Så jag hämtade fram nål och tråd och så var vi igång.
Jag fick hjälpa henne lite då de var rätt hårda att trä igenom då de inte är mogna än men radband blev det. Den hamnade i frysen i väntan på att få sällskap av fler senare.
 På kvällen såg jag och maken på en film jag fyndat "Draktränaren".
Kanon bra var den, att jag har lyckats missa den så länge...
// Sargit

Inga kommentarer: