söndag 8 april 2012

Påskdagen

Då vi vaknade imorse så frågade jag om Sanna och William ville följa med mig till kyrkan, det ville dem så då var det bara att sätta fart.
M-P fick vara hemma och ta det lugnt hela dagen, han behövde nog det så trött som han varit på sistone...
Vi hade en timma på oss och den räckte nästan så när som på fem minuter eller så som vi blev sena.
Men båda ville ha en leksak med sig, Sanna sin hundnalle hon blivit så förtjust i den senaste tiden och William prutt-monstret.
M-P tyckte inte att prutt-monstret var passande att ha med men William envisades och då fick han ta med den, men han fick lova att den fick stanna i väskan medan vi var i kyrkan vilket han lovade.
M-P förklarade såklart varför också vilket båda barnen upprepade under bilfärden. Sanna "min hund låter inte den får vara framme" William "men mitt monster låter så den får stanna i väskan".
Alla tre barnen var hur snälla som helst under hela gudstjänsten, även om Janiina passade på att fylla blöjan mitt i en av korta tystnadena under predikan vilket hördes kan jag lova... Höll på att skratta riktigt högt åt det men lyckades hålla mig.
Fick beröm av några äldre efteråt om hur väluppfostrade barn jag har, kändes konstigt men lite stolt blev man ju så klart.
Då det var fika så sa jag till William att nu fick han ta fram sitt monster om han ville, vilket han gjorde och stolt visade den för flera personer och så kalrt hur den lät.
Janiina fick mysa med mummu under fikat, hon verkade dock ha en väldigt lugnande inverkan på Janiina som somnade tungt i hennes famn.
Efter fikat bestämde vi oss hastigt för att följa med hem till min mamma på lunch.
William valde att promenera med mummu medan jag, Sanna och Janiina tog bilen till henne.
Min moster Elina och hennes man Svante kom också och Elina var inte sen att roa sig med barnen. 
Sanna och William är duktiga på att sköta o sin lilla syster, här bäddar de henne med snuttefilten och ger henne nappen då hon ledsnat på att ligga på golvet. Janiina fick till och med "låna" Sannas älskade hund.
William gillar verkligen tåg och tågbanor. Efter lunch ville han bygga ihop tågbanan vilket han gjorde nästan själv, hjälpte honom lite. Han är så söt i sin lila fluga som han enivsade med att ha på sig idag.
Innan vi skulle hem var han jätteduktig och plcokade ihop tågbanan också utan protester.
Blev lite förvånad själv faktiskt.
Väl hemma blev det mellammål och sedan den utlovade filmstunden med godis och chips som uteblev igår då det blev så sent.
Janiina och M-P valde dock att sova istället.
Det som gör mig glad är att både Sanna och William själva inser när det är nog ätet av godsaker, de frossar inte.
Sanna sa "nu räcker det, jag sparar resten till imorn, då kan jag äta dem här" och visar på det hon hade kvar. William är fortfarande inte lika förtjust i sötsaker som sin syster så han har betydligt mer kvar av sitt godis än vad Sanna har.
Sanna verkar älska choklad i alla fall, hon äter det med hela ansiktet och så ser hon så nöjd ut då händer och ansikte är kladdiga. Hon ler och ber snällt "kan jag få papper mamma?"
Ingen av dem hade några problem att lägga ifrån sig godiset tillbaka i lådan i köket, få se hur länge det håller. Snart nog så kan de nog inte få nog av sötsaker antar jag, men jag är glad att vi lyckats hålla dem ifrån godis så här länge men nu är det nog kört...
Det blev en badkväll i omgångar för hela familjen förutom för mig, har inte ro att ligga i badet längre...
Sanna och Williams goda humör har fortsatt hela dagen, de gick till och med till sängs utan protester.
Nu väntar tvätten på att bli upphängd på tork och sedan ropar sängen på mig, resten av familjen sover redan.
// Sargit

Inga kommentarer: