måndag 9 april 2012

Barnens första riktiga cyklar!

Idag fick barnen följa med mig på ett convention möte.
Sanna och William packade sina små ryggsäckar med leksaker och så ville William ha med sin verktygsväska också.
Men de lekte inte så mycket med leksakerna, pärla gjorde det då vi hade packat ner dem också.
De skötte sig bra och störde inte alltför mycket men det märktes när de började ledsna då de började bråka då. Tur nog så kom M-P hem från jobbet nästan i samma veva så han hämtade dem från mötet.
Janiina stannade såklart kvar med mig resten av mötet också.
Här ligger hon på golvet och tittar väldigt intresserat på hennes leksak.
Jag hann hem till middag och efter middagen åkte M-P iväg för att hämta/köpa cyklar till Sanna och William, de ville självklart följa med vilket de fick så jag blev ensam hemma med Janiina en timme.
Då vi senare kikade ut genom fönstret för att hålla utkik efter resten av familjen så kunde jag inte motstå att ta kort på Janiinas frisyr.
Snart såg jag mina stora barn komma ledandes på sina nya cyklar, tyvärr hann jag inte ta mer än ett kort och den blev suddig. Detta för att William var allt annat än glad då han hade svårt att leda sin cykel då stödhjulen kom emot hans fötter hela tiden, mycket av det dåliga humöret berodde nog mest på trötthet.
Men Sanna  fastnade, nästan i alla fall.
Då vi fått in barn och cyklar så satte M-P igång att justera sitsen och styret åt dem. Både Sanna och William tittade nyfiket på.
Först vägrade William att provsitta sin cykel men efter ett tag gjorde han det frivilligt, flera gånger.
Sanna provade också och sen hade vi en väldigt trött ung dam som inte ville gå och lägga sig, hon ville hellre gå ut och prova sin nya cykel.
Klockan var redan alldeles för mycket så vi lovade att de fick prova cyklarna imorgon då M-P kom hem från jobbet istället. Inte populärt hos Sanna men hon gav sig till slut.
Visst ja, cyklarna köpte vi secondhand (hittade dem via ett köpforum för tvillingfamiljer på fb) men de var näst intill oanvända. Ibland ska man ha tur helt enkelt...
Alla tre barnen somnade fort ikväll, hoppas bara att de fortsätter sova gott hela natten.
Sannas hosta verkar vara tillbaka igen, stackarn.
Nu lockar sängen mig.
// Sargit

1 kommentar:

P-a sa...

Oj va dom växer, det är inte klok. Sanna och William verkar vara jättar till skillnad från senaste gången jag såg dem. och jannis har man inte träffat o redan är hon fullt nyfiken =).

M-P verkar också ha vuxit upp lite!. det är ju skönt o se som lillebror och allt =D