fredag 2 juli 2010

Sanna på äventyr med mamma

Idag fick Sanna följa med mig för att jaga efter två doppresenter då vi ska på dop imorgon.
William fick vara hemma med pappa och vad jag hörde så höll han på att gräva ner sig i sandlådan samt äta upp den lite i taget.
Sanna och jag åkte till Stinsen då det visade sig att morfar var i närheten och vi bestämde för att äta lunch ihop innan han skulle hemåt.
Doppresenterna hittade jag innan lunch, men vad svårt det var att hitta något till tvillingar då jag inte vill ge samma till båda men ändå lika om ni förstår.
De är ju två individer så det känns fel att komma med något finare till den ene och den andre får något annat, men till slut hittade jag två saker som båda föll mig i smaken och var helt olika men ändå lika.
Den lunch jag delade med mig av till Sanna dög inte alls, förutom majsen så klart, utan hon skulle prompt äta morfars mat.
Så stor skillnad var det ju inte på maten då jag hade Delizie och min pappa hade Carbonara.
Men åt gjorde hon och det är väl huvudsaken.
Sanna var väldigt glad och nöjd med tillvaron hela tiden.
Enda episoden vi hade var då vi var i en skoaffär och hon hittade en sko hon gillade och vägrade släppa ifrån sig den utan försökte ta den på sig.
Jag försökte förklara att det var fel storlek på skon men hon lyssnade inte på mig (?), och ärligt talat övervägde jag till slut att köpa paret i alla fall då hon säkert kunnat ha dem till hösten eller våren.
Men då hon fick prova på skon och bära på den en stund så gick hon sedan självmant och lämnade tillbaka skon på samma hylla hon tagit den ifrån.
Undrar om vi har en blivande skofetiscist i vår dotter?
På Stinsen har de en liten lekhörna för barn.
Den var väldigt annorlunda mot de jag sett förut, Sanna stortrivdes där.
Massor av plasthundar (tror jag det var) fanns där i olika storlekar, lite hinder av olika slag på golvet att klättra på,
samt en "lekstuga" att krypa runt i och klättra på.
Det var svårt att fota utan att få med sig de andra barnen som var där, men lyckades rätt bra då de var på annat håll i lekplatsen kortare stunder.
Det var svårt att locka Sanna därifrån.
Jag frågade en gång vart hennes skor var, vilket brukar resultera i att hon hämtar dem och vill ha dem på sig.
Men vår lilla kloka unge går fram till utgången av lekparken, pekar på sina skor och säger "dä" och går därifrån snabbt som bara den innan jag hinner fånga henne.
Till slut fick jag ta av mig skorna och hämta henne men hon protesterade inte mycket utan verkade tycka det var kul.
Vi sa hejdå till morfar och sedan fortsatte Sanna och jag att kika runt lite på rean.
Och hör och häpna, jag köpte inte ett dugg mer än doppresenterna idag!
Men frestad var jag, flera gånger...
Sanna somnade först i bilen på vägen hem.
Hon sov så gott min lilla trollunge att jag inte ville väcka henne, utan lämnade singelsulkyn i bilen och bar in Sanna till hennes säng.
// Sargit

Inga kommentarer: