torsdag 6 november 2014

Besök från Finland

Då är första snön äntligen här!
Imorse blev det väldigt tidig uppstigning då barnen skulle till dagis redan före 7.30!
Detta då jag skulle till en skola och köra Bibeläventyret på morgonen. Inte så glada och pigga barn, eller mamma för den delen, men jag kom i tid till jobbet.
Min syster Heidi från Tammerfors bestämde impulsivt att komma och hälsa på igår så sagt och gjort så tog hon sig till hamnen och imorse anlände hon till Sverige. Min gudmor Seija hämtade henne från hamnen och så tillbringade de tid med varandra tills jag slutade.
Barnen var lite tveksamma och avvaktande till en början men sen valde de ändå att det var Heidi som skulle läsa saga för dem.
Så stortrollen fick sin godnattsaga på svenska från Heidi, och en på finska också, medan lilltrollet fick lyssna på min ljuva stämma och en sagobok på finska då.
Till middag gjorde vi kyckling nuggets från grunden, ännu en sak jag aldrig skulle gjort utan Linas matkasse. Det blev väldig gott men helt klart är det maken som för sköta den maträtten nästa gång.
Det roliga var att receptet var för 4 personer och vi var 6 personer som åt och ändå blev det matlåda över!
Jag och syrran avrundade kvällen med att se på "En oväntad vänskap". Eller rättare sagt jag såg den medan syrran somnade efter några minuter.
Jag passade på att se några avsnitt av "Dead like me" också.
// Sargit

Inga kommentarer: