måndag 25 augusti 2014

Nya tider

Idag var det då dags för nya rutiner, semestern är slut för detta år och vardagen har då börjat.
Förutom att vi började veckan med att försova oss på grund av batteritorsk på min mob (laddaren blev kvar på båten när vi åkte till Finland), hade glömt koppla in den i datorn igår, så ville såklart inte barnen samarbeta med mig alls. Tanken var att stortrollen skulle äta frukost på förskolan men då det drog ut på tiden så fick de äta en macka innan vi gick då de missade frukosten på förskolan.
Först lämnade vi Sanna och William på deras nya avdelning Draken, som ligger i gula skolan som barnen kallar den. Det gick smidigt då de var väldigt nöjda över att få träffa sina vänner igen.
Sen gick jag vidare till Saturnus förskola och lämnade Janiina på hennes nya avdelning Solen. Hennes nya kapprum är samma som stortrollen lämnade då vår semester började.
Janiina var lite trött verkade det som men snart nog så gick hon ifrån mig på gården och började utforska den stora ytan.
Själv fortsatte jag sen mot jobbet cyklandes, bara en timme senare än tänkt.
Första arbetsdagen gick rätt bra, var något ofokuserad men fick lite gjort i alla fall.
Efter middagen kom våra granne Mats på besök med Frida och Alice. Behöver jag säga att barnen var väldigt glada över det...
Nu blir det lite andra tider än före sommarn på mornarna, lite svårt att få ihop logistiken för oss morgontrötta men ge det lite tid så ska vi nog fixa det. Sanna och William får njuta av dubbelfrukost på mornarna, en hemma och sen en på dagis eftersom deras avdelning äter frukost strax efter att jag lämnat dem.
Få se hur det går. Första bekymret är att få upp alla på morgonen, inklusive mig själv, i tid!
// Sargit

Inga kommentarer: