fredag 8 augusti 2014

Krokig start men ombord kom vi

Dagen gick rätt fort idag, i alla fall fram till sista timmen innan avfärd.
Vi städade, packade det sista, röjde på baksidan, vattnade blommor och så hann jag åka iväg på två ärenden också samt så hann maken köra bort det som fanns i sopsorteringen.
Barnen var så ivriga att komma iväg att när M-P körde fram bilen för att vi skulle packa den, vilket var nästan två timmar innan vi skulle åka, så satte sig barnen i bilen och ville inte gå ut igen. Janiina var värst, hon vägrade komma ut ur bilen så där satt hon med alla dörrar och bakluckan öppen.
Till slut lyckades jag locka ut henne.
Vi kom iväg i god tid och efter att ha tankat och kollat av oljan m.m. så körde vi till Max i Barkarby för lite middag. Där fick barnen studsa av sig lite också.
Väl i hamnen i kön till incheckningen så kom första motgången, motorn började koka!
Det bara rök ur den så där blev vi ståendes precis då incheckningen öppnade.
tre personer kom fram i omgångar och erbjöd sin hjälp, och från ingenstans dök det upp en bogserlina, som vi mitt i kaoset inte ens hann se vem som kom med den. En annan erbjöd sig att bogsera men till slut var det en svensk man som också erbjöd sig som hade lättare att komma framför vår bil. Han var jätte trevlig och hjälpsam och han och M-P jagade rätt på vatten också som de hällde i då motorn fått svalna.
Men vi fick först bli bogserade igenom incheckningen.
Min mamma överraskade oss i kön då hon också skulle med samma båt, jättekul även om jag just då hon kom var mest stressad över det här med bilen.
När det väl var dags för oss att köra ombord så funkade bilen, tack och lov!
Vi är så glada och tacksamma över dessa fina hjälpsamma främmande människor som finns runtomkring!
Han som bogserade oss erbjöd sig till och med att lasta in oss alla med packning i sin bil som var tom förutom honom och köra oss dit vi skulle i Åbo sen!
Vi fick registrering numret på den bil som vi tror lånade ut sin bogserlina, så när M-P kommer hem ska han försöka spåra honom också för att återlämna den och tacka.
Väl ombord fick vi vänta en bra stund på att hytterna skulle städas, och när vi väl fick gå in så visade det sig att de hade missat vår hytt och den bredvid!
Så det var bara att jaga rätt på personalen så de kunde städa vår hytt, vilket inte var det lättaste med mycket folk som ville in till sina hytter och stod och väntade så de blockerade hela gången.
Resten av kvällen gick faktiskt bra i lekens tecken.
Vi var i barnlandet (konferens avdelningen som är omgjord till lekrum under sommarn) mest hela tiden där de fick träffa Ville Viking så klart,

 springa runt, hoppa, spela boll, dansa med Ville Viking, spela Bingo, busa och så klart hittade de en aktivitets skärm de fastnade vid emellanåt.
 Självklart var vi i bollhavet också, där körde barnen bollkrig mot M-P eftersom det inte var några andra där. Väldigt lite barn var det ombord denna gång, men desto fler hundar.
Lit kvällsfika och mera lek i bollhavet nära caféet och sen jaga rätt på M-P som fått gå iväg till puben med Jukka (mammas inneboende).
Blev väldigt sen kväll men inte var det lätt att få barnen att somna inte.
Sanna höll M-P vaken med sitt pratande till långt efter att vi andra gett upp, sen somnade hon tydligen mitt i en mening.
// Sargit

Inga kommentarer: