måndag 11 augusti 2014

Träffa släkt och Herr Hakkarainen

Maken åkte till hamnen tidigt för att ta dagbåten hem till Sverige. Då vi andra väl vaknat till liv så åt vi frukost på hotellet i lugn och ro innan vi packade ihop det sista och checkade ut.
Bilen styrde vi mot Huittinen dit Heidi tagit bussen för att möta upp oss. Även vaari, Helena, Tina och Helenas mamma Eila kom och träffade oss lite kort (Eila bor i Huittinen så de var där för att tillbringa sin semester) medan vi lekte i lekplatsen och åt picknick lunch.  
 Sen fortsatte vår färd till Sastamala och Herr Hakkarainens hus. Som barnen har längtat!
Denna gång hade vi betydligt mer tid på oss att vistas där än förra året och det tog de vara på må ni tro. Absoluta favoritrummet var rymden för stortrollen och köket för Janiina.
 I trafikgården där man kunde cykla runt så hade de lite nytt för iår, en stor buss som Janiina trivdes väldigt bra i. Själva Herr Hakkarainen kom också och sa hej till alla, men våra troll vågade inte först gå fram men sen fick han en snabb kram, så snabb att jag inte hann ens ta fram kameran.
 Då vi fikat och lekt lite till i vilda västern inspirerade rummet med en affär i, så åkte vi till Sari, min mammas kusin, som bor i närheten.
Där blev det middag och gos med hennes lilla valp Wili (William).
Sanna blev blixt förälskad i hunden!
 Kiia kom dit också och umgicks med oss, senare kom även hennes föräldrar.
Kiias mamma och Sanna kom väldigt bra överens, det var nära att Sanna hellre ville följa med dem hem än att följa med oss.
Som vanligt går tiden fort då man har roligt och snart nog var det dags att köra vidare till Tammerfors och hem till Heidi där det blev kvällssaga och sen sängdags.
Tyvärr så hade inte barnen ro att somna så det tog en evighet innan de till slut somnade...
// Sargit

Inga kommentarer: