söndag 1 juni 2014

Sommar start på Wenngarn och besök från Finland

En härligt solig sommardag fick vi idag!
Efter frukost packade vi ihop oss och åkte mot Wenngarn slott då det var nyinvigning där.
Jag hade aldrig varit där tidigare och blev väldigt imponerad över hur fint det var där, nåja snart är det det då det nyplanterade gräset växt till sig.
Mycket folk var det där, ca 5000 personer hörde jag senare att det var.
Medan jag var uppe på det nybyggda dansgolvet och dansade Squaredance med klubben så lekte William och Janiina på den fina ekplatsen med M-P vakandes över dem.

Ett flertalet gånger gick Samba st Olof runt i området och spelade och "dansade", såg ut som om dansarna fått nog efter första rundan... 
 Men William såg ut att tycka om att titta på dem då de gick förbi.
Jag passade på att fota lite på mina vänner då de dansade, jag har ju inte varit så aktiv de senaste åren så vissa danser avstod jag ifrån helt enkelt. Men en lärde jag mig på plats i alla fall...
Efter lunchen, korv med bröd, så unnade vi oss en varsin glass.
Jag fick en trevlig udda överraskning i min, då blev Janiina nöjd må ni tro då hon fick knapra på struten.
Maken fick också dansa lite efter ett tag, då stod vi nära scenen och tittade på, Janiina var väldigt fascinerad över sanden.
Efter att jag släppt av familjen hemma och bytt om så åkte jag iväg för att fira en av mina "ungdomar", John som fyller 22 år imorgon.
 Trevlig sen eftermiddag hade jag som avslutades med att ta en liten promenad kring deras hus samt så fick jag med mig några rabarber stjälkar.
 Några bilder från den lite längre promenaden jag, John och Anna-Karin tog.
Direkt från Odensala fick jag bråttom att komma fram till Arlanda för att hämta vår gäst som jag aldrig träffat trodde jag men det visade sig senare att vi visst sågs för två år sen på systerdotterns konfirmation).
Men på terminal 5 var det trafik kaos!
Ena parkeringen var avstängd vilket gjorde att det var ett tiotal bilar som snurrade unt och försökte hitta en plats att stå på, däribland jag...
Tur att Anna-Karin var med mig så jag släppte av henne så hon kunde och möta denna främling medan jag fortsatte leta efter plats.
Hittade en på ett lite fult sätt senare och jag hann komma till ankomsthallen innan Janika, min systers väns dotter från Tammerfors, anlände då flyget var något försenad.
Hon charmade William och Janiina väldigt snabbt då vi kom hem.
Ska bli trevligt att ha ett par extra händer med barnen den närmsta tiden.
Efter middagen så åkte jag och Janika till Maxi för att handla lite medan maken nattade barnen.
Blev en något sen kväll, jag har nog hamnat i en ond cirkel då jag inte kommer i säng i tid numera.
En väldigt trevlig, fullspäckad dag idag.
Och har ni möjlighet att ta en sväng ut till Wenngarn under sommarn så gör det.
// Sargit

Inga kommentarer: