torsdag 12 juni 2014

Sjukhus och hejdå Janika

Idag var det dags för ett sista besök (förhoppningsvis) på Akademiska sjukhuset i Uppsala vad gäller Williams handled.
Alla trollen fick vara hemma från förskolan igår och så även idag då Janika ville umgås med dem.
Så efter ett kort stopp på jobbet så fortsatte vi alla vår färd mot Uppsala för att vara ute i god tid då det är sådant kaos på grund av byggarbete vid sjukhuset och parkeringsbrist.
Allt gick smidigt för en gångs skull och barnen hann leka en stund i väntrummet innan röntgen.
 William var jätteduktig och stod helt själv under röntgen, bara vid sista bilden fick jag gå fram och hålla hans hand still då de hade svårt att få bra fokus på bilden i den vinkeln det var då han hade svårt att hålla handen som de ville.
Då det var dags att gå vidare så hade vi svårt att få med oss Janiina då hon stortrivdes i lekhörnan.
Sen blev det en lång väntan, vilket jag redan vetat om. Så vi anmälde oss och sen gick vi och åt lunch.
Vi tog god tid på oss och på vägen tillbaka fick barnen titta sig omkring.
Det blev en lång lekpaus även i nästa väntrum, fast där var det mycket tråkigare leksaker. Men i ett hörn av en bänk (av alla ställen) fanns det någon sorts kortfilm som gick om och om igen som de fastnade för flera gånger.
 Vi fick komma in så fort de öppnat igen efter lunch och fick vänta en kort stund inne i samma rum som jag och William var i under förra besöket.
 Då doktorn väl kom in så gick allt fort och vi fick åka. Allt såg tydligen bra ut och han verkar ju inte ha några men alls med handen.
Nästa anhalt var att turista lite i Uppsala, först besökte vi Uppsala domkyrka. Barnen fastnade vid påsk scenen som fanns där. Frågan de hade var varför soldaterna låg ner?
 Häftig byggnad är det och fast jag varit där flera gånger så tröttnar jag aldrig på att titta på den.
 Janiina sov sig igenom hela rundturen och när hon vaknade var det dags för lite mellanmål så vi letade oss fram till en cafeteria.
 Förutom sin egen bakelse så tackade hon inte nej till att få smaka (läs äta) även av Sannas.
Efter lite promenerande på Uppsalas gator så var det dags att återvända till bilen.
Vi bestämde oss för att ta en tur till Ikea främst för att äta middag där och då slippa laga middag hemma, och för att Sanna och William ville leka i lekrummet där. Så en kort rundvandring blev det på Ikea innan vi hämtade stortrollen för att äta middag. Medan vi var där så öppnade himlen sig och regnet öste ner, åskan dundrade och det blixtrade på himlen fick vi höra, vi såg inte blixtarna själva men fick det berättat för oss...
Väl hemma igen så var det läggdags nästan på en gång för barnen.
Snart nog så var det dags för oss att tacka och säga adjö till Janika som skulle flyga hem till Tammerfors i natt.
Vi kommer att sakna Janika som har varit så lätt att ha att göra med och barnen har verkligen tagit henne till sig. Hoppas bara att hon har fått ut något av vistelsen här också.
Vi kommer att hälsa på henne såklart då vi är i Tammerfors på semestern.
Ett tag funderade vi på att behålla henne för gott och säga till exempel att inga flyg lyfter till Finland förrän hon talar flytande svenska, hihiii...
// Sargit

Inga kommentarer: