fredag 14 juni 2013

Tjuvknep

På fredagkvällarna har vi vanligtvis chipskväll där tvillingarna får chips och Janiina får majskrokar, som de får sitta och äta framför valfri tecknad film.
Självklart vill Janiina smaka storsyskonens chips och brukar försöka smyga sig fram för att få nalla lite ur deras skålar.
Vi har sagt att Janiina ännu är för liten för chips och vanligtvis försöker de hålla skålarna ifrån henne, så även i kväll.
Efter att ha blivit ratad ett par gånger arbetade Janiina fram en ny strategi.
Hon snappar helt enkelt åt sig den film som William har i knät och springer iväg mot Sanna och Williams rum.
Självklart blir William tvärarg och springer efter.
Inne i rummet kastar Janiina iväg filmen och William jagar efter den, sedan vänder Janiina och springer tillbaka till fåtöljen och snor åt sig en näve med chips.
Märkligt nog ställer hon sig sedan och tittar frågande mot mig som om hon undrar om det verkligen är ok att hon äter dem.
Efter att ha lyckats lyfta upp hakan från golvet tyckte jag att efter en sådan kupp förtjänar hon faktiskt att få äta upp sitt byte.
Därefter verkade hon ganska nöjd och försökte inte ta mer chips.
Även om jag starkt betvivlar det så hoppas jag verkligen att allt bara skedde slumpmässigt, annars kommer hon bli en väldigt knepig ung dam att hantera när hon kommer i trotsåldern.

//M-P

3 kommentarer:

farmor Anci sa...

med tanke på hur hon har agerat under den lilla tiden jag varit här denna gång, är det bara att hålla med MP: denna unga dam agerar som hon vore äldre än hon är. Go å smart!

mummu sa...

inte dumt barn.likadant kunde jag vänta bara från Nadja.angra mina barn har varit för snälla.

ankan sa...

Haha vilken smart tjej! Vad stora de blivit, alla barnen - jättekul att se. Hoppas ni får en fin sommar med mycket sol, ledighet och bus!
kramar från ankan i dalarna