lördag 8 juni 2013

Skogsknytte och tung last


Denna fina dag var det dags för avslutning med skogsknyttet. Vi skulle vara på Björnkälla och grilla.
Men först blev det en liten utflykt i skogen.

Det fanns ett perfekt klätterträd där som blev snabbt populär. Lyckades fota Emma i trädet men hann inte fånga våra troll. Sanna ville plocka blommor.
Då hon kom tillbaka utan sin fina bukett undrade vart den var då svarade hon glatt "blommorna luktade bajs, det är inte bra så jag slängde dem".
Då diplom och annat var utdelat, korven uppätna och lekarna färdig lekt så åkte vi vidare till vaari och Helena.
Där blev det lite slit ett tag då vi skulle ta hem en massa sten de fått över då de tagit bort dem från trädgården deras.
Tung last blev det gånger två (då pappa redan lastat sin bil med sten också).
Efter lunch körde herrarna iväg med stenen och medan de var borta så lekte barnen i solen.
Senare blev det lite glass i värmen. Tanken var att Janiina skulle få smaka av min men det slutade med att hon åt upp hela min glass förutom nougatstrimlan i mitten!
Ett litet glassmonster har vi.
Då vi kom hem åkte jag iväg för att flytta på lite saker för föreningens räkning då vi ska ha kontoret i nedre kvartersgården istället för den övre är det tänkt.
Mitt i flytten så hör sig en "gammal" ungdom av sig och säger att hon är i stan och undrar om v kan ses. Så himla kul att se dig igen Sara!
Hon hann också hjälpa till lite med flytten innan vi gick hem där barnen charmades av hennes norrländska dialekt. Hon bor i Kiruna numera.
Först efter midnatt skildes vi åt. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses Sara, senast var ju då Sanna och William var lika gamla som Janiina är nu...
// Sargit

Inga kommentarer: