onsdag 19 juni 2013

Bullbak

Före lunch skulle jag röja undan i köket men blev avbryten av barnen och så hamnade jag ute på baksidan istället. Vi vattnade och gungade och mitt i då jag gungade Janiina kommer Sanna och säger "Mamma, gå in nu. Du skulle ju städa i köket" jag frågar varför då och får svaret "vi ska ju baka bullar ju" jag säger att hon kan ju gå in och börja städa varvid hon rusar in men snart nog kommer hon tillbaka "jag vet inte hur man gör. Kom nu mamma, du måste städa" säger hon.
Sötnos!
Så efter lunch, medan Janiina sov, satte vi igång med degen.
Sanna och William fick hälla i alla ingredienserna (förutom smöret och mjölken som värmts i kastrull). Sen hjälpte Sanna mig att placera ut bullpapper på plåtarna.
Sen blev det en paus för dem medan jag röjde undan lite till. Då såg stortrollen på barnkanalen.
                                                     
Här inspekterar Sanna degen innan vi började baka.
 Innan bullarna kom in i ugnen ens så tjatade Sanna och William att de ville smaka på bullarna, men de fick snällt vänta till andra plåten kom ut ur ugnen.
Janiina envisades att hon också minsann skulle få en bulle, så jag gav efter.
Två bullar var tryckte barnen i sig innan jag sa stopp på belägg!
Måste vara gott betyg på bullarna det...
Det blev lite över 90bullar...
Sanna och William ville prova sina nya cykelhjälmar och gå t och cykla.
Då Janiina såg det hämtade hon sin hjälm och kom till mig och "talade om" att jag skulle sätta den på henne.
Sen vile hon också ut och hon gick rakt mot M-P:s cykel. Jag förklarade att vi inte skulle iväg på cykeltur nu. Hon blev lite besviken men då jag hämtade trehjulingen och frågade om hon ville cykla själv blev hon nöjd. Sen at hon inte når ner till marken eller pedalerna verkade hon inte bry sig om så länge jag sköt runt henne och cykeln...
Vi stötte på Sazan, en av våra grannar och bjöd över henne och Padra (hennes son) på lite bullfika.
Barnen tackade ju inte nej direkt till ännu en bulle...
 Mums, tyckte Janiina helt klart.
Men inte förstörde det deras aptit då alla (utom Janiina som ätit dåligt på sistone, tror det beror på en tand som är på väg) länsade sina tallrikar på spaghetti och köttfärssås som jag experimenterat med lite idag.
På kvällen åkte M-P iväg för att ha avslutning med sin innebandy lag så jag och våra troll avrundade dagen med att se på "Dumbo". Janiina såg väl första tjugo minutrarna innan hon blev rastlös och jag frågade om hon ville läsa saga och gå och lägga sig.
Hon fick väldigt bråttom till sitt rum men stannade ändå som hastigast och vinkade god natt till sina syskon en stund tills de vinkade tillbaka.
// Sargit

Inga kommentarer: