söndag 9 juni 2013

Sopa med stil

Då Janiina på sistone tyckt att 06.00 är en bra tid att vakna på, vilket vi föräldrar inte är helt överens med henne om, så fick jag äran att kliva upp imorse denna okristliga tid.
Men något gott förde det med sig då vi kom igång med dagen tidigare än annars och jag höll igång av rädsla att säcka ihop om jag satte mig ner.
Så idag har jag gått igenom stortrollens garderob och rensade bort två och en halv papperskasse med urvuxna kläder. Trots detta så är det knöka fullt i deras garderob!
Idag ville Sanna ha på sig sin prinsessa klänning, den är redan lagad två gånger då sömmarna inte är gjorda för att lekas i (och återigen hade de spruckit upptäckte vi på kvällen).

Jag hann dammsuga, plocka undan i båda barnrummen och vardagsrummet, fixa disken, vika tvätt och sätta igång en maskin till allt detta före lunch.
Under tiden åkte M-P iväg med Thomas och tömde släpet, som vi fyllt igår kväll, på Brista och sedan hämta grejer som skulle slängas även från Beutlers.
Jo, vi hann sopa på framsidan också. Jag fick hjälp som ni ser.
Så söt hon är vår lilla Askunge.   
 Alla tre barnen hjälpte till med sopandet faktiskt och så sprang de runt och busade, vi hann klart före regnet också.
 Det började mörkna på himlen och så brakade det loss ordentligt men regnet dröjde ett tag efter dundret så vi hann in i lugn och ro.
 Till lunch gjorde jag fläskfilé i mangochutney sås. Blev gott men lite starkt.
Familjen Beutler och M-P kom precis lagom till lunch.
Sen blev Emma och Elin kvar hos oss medan Lina och Thomas åkte hem och röjde.
Trion lekte bra ihop med Janiina i hälarna då och då. Elin och jag spelade en omgång schack, det var länge sen. Sen fick M-P spela en omgång också.
Till mellanmål lyxade vi till det med nyponsoppa med glass. Väldigt uppskattat av alla.
 Lite netflix fick det bli också för att lugna ner dem lite då de började ledsna på att vara inomhus.
På kvällen åkte vi sen till Beutlers där Thomas förberett middag till oss.
Blev lite lek för barnen också, eller rättare sagt Sanna och Emma lekte, Janiina tog alla chanser hon fick att klättra i trappan och Elin och William såg på naturprogram på datorn.
Kändes som en effektiv men skön dag idag.
// Sargit

Inga kommentarer: