måndag 13 september 2010

Var har de fått sin energi ifrån?

Imorse var första gången som barnen knappt brydde sig då jag lämnade dem på dagis.
Fick till och med en liten disträ puss från William då jag sa hejdå, Sanna hade inte ens tid att säga hejdå.
De var fullt upptagna med att börja leka ute i regnet, de verkade inte bry sig om vädret alls.
Då jag kom hem från jobbet idag så möttes jag av glada leenden från båda barnen, som precis höll på att avsluta sin middag.
Sedan var det fullfart på dem hela tiden.
Sanna tog min hand flera gånger och gick runt med mig i lägenheten och förklarade saker och ting (om man bara kunde bebis-språk).
Sedan såg det ut som att det skulle börja bråka om gåbilen igen, som de gjort de senaste dagarna, men glatt överraskande nog så lekte de tillsammans.
Sanna sköt runt på en glad William från vardagsrummet till köket, där hon vände, och tillbaka till vardagsrummet igen.
Då jag gick in deras rum så var legolådan samt klosslådan tömda på golvet, lite senare då jag kom dit hade Sanna precis plockat ner alla legon i lådan igen och höll på att stänga locket!
Senare så hällde hon och William ut legobitarna om vartannat samt plockade i dem igen ett x antal gånger.
Riktigt kul att titta på.Hela familjen lekte en stund i deras rum.
Nåväl, barnen lekte vi tittade på och blev hoppade och klättrade på.
En mysig men kort vilopaus med far och dotter.
Numera har pussandet kommit igång ordentligt.
Då jag frågar om mamma får en puss, ja då går den jag frågat fram till sin bror/syster och ger en puss.
Hmm... men jag då?
Pappa fick också några pussar, bla en från Sanna fast han inte ens frågat.
Själv fick jag nöja mig med två pussar från William, inte så dåligt det heller men Sanna är snål med sina pussar till sin mor.
Ett av pusskalasen som vi fick dokumenterat (har flera).
Deras goda humör varade ända tills de slocknade i sina sängar efter sagan, hopaps den följer emd i drömmarnas värld.
Tänk om jag också hade samma energi som de, vad mycket man skulle fått gjort här hemma, nu blev det "bara" lite kläder märkta inför dagis imorn.
Förresten, har någon något bra tips på hur man får rutinen fungera med smutsiga/blöta kläder hem efter en dag på förskolan?
// Sargit

3 kommentarer:

Unknown sa...

Förstår inte riktigt hur du menar... Är det ni som glömmer blöta/smutsiga kläder på förskolan, eller är det så att det bli blött/smutsigt av kläderna i väskorna?
När min syster gick på dagis och barnen smutsade ner sig så pass att det var nödvändigt med klädbyte så la personalen de smutsiga kläderna i en plastpåse på barnets hylla i kapprummet. Kanske kan man göra det ännu tydligare genom att märka påsen med "blött" eller "smutsigt", för att det verkligen ska vara svårt att missa.

Familjen Sundström sa...

Jenny: Det var ju bra tips. Ska höra med personalen om de kan göra så. Det är nämligen så att de bara hänger upp det blöta i torkskåpen eller på lina och då glömmer min man bort att titta där då han hämtar och så känner han inte igen alla kläderna än heller (jag lämnar han hämtar). Men det blir nog bättre med tiden, bara han få in vanan att titta efter så att säga :)
// Sargit

Princess sa...

Glöm inte att vissa kläder får absolut inte hänga i torkskåp eller på element. Alla försolelärare vet inte det så håll koll och tala om det. Tråkigt om dyra kläder blir förstörda.