söndag 17 januari 2010

Första veckan som pappaledig snart över:)

I måndags påbörjade jag så min 6 månader långa pappaledighet. Det känns hur bra som helst att få spendera så mycket mer tid med barnen.
Jag var dock lite orolig att det skulle bli för mycket ren dötid att fördriva, men tji vad jag bedrog mig.
För mellan måltider, blöjbyten och lekstunder så blir det inte så mycket tid kvar.
Och vill man även kunna diska undan lite mellan varven, kolla mailen och kanske till och med ta en dusch så blir schemat väldigt fulltecknat.
Jag hade även tänkt att axla Sargits mantel vad gäller bloggen, så jag får göra ett tappert försök att klämma in det också.
Men till och börja med tänkte jag göra en liten sammanfattning av veckan som varit.
Ska väl försöka skriva lite oftare så ni som läser ska slippa traggla er igenom en mindre roman varje gång jag uppdaterar bloggen.
Även vår vän Thomas påbörjade sin pappaledighet i måndags så vi gjorde upp att vi skulle träffas under måndagen och umgås lite.
Tanken var att jag skulle promenera iväg direkt efter frukosten men som den sanna tidsoptimist man är kom jag inte iväg förrens närmare halv tolv.
Jag mötte upp Thomas, Elin och Emma nere i Märsta och sedan tog vi en promenad hem till dem för att imundiga lite lunch.
Därefter fick barnen härja fritt i Familjen Beutler vardagsrum.
Som synes hade de riktigt trevligt och det såg ut som en orkan dragit fram. Även cd-ställen blev grundligt undersökta. Jag förstår varför Thomas slutat att försöka sortera skivorna på de nedersta hyllorna:)
Efter att ätit lite mellanmål blev det dags att packas ihop och sammanstråla med Sargit som precis skulle sluta för dagen.
I Tisdags var det dags för besök på bvc igen, för nu var det dags för 12-månaders vaccinationen. Hade tänkt att vara på Öppna förskolan (Delfinen) en stund innan min bvc-tid men jag kom som vanligt inte iväg i tid så jag hann bara klä av barnen och säga hej till alla innan det var dags att gå iväg igen.
Även om varken William eller Sanna var direkt förtjusta i att få sprutor gick besöket väldigt bra. Därefter passade jag på att smita in hos familjen Bergman för att mata barnen lite. Men vi hade så trevligt att jag blev kvar där tills Sargit kom från jobbet och hämtade oss.

På onsdagen blev det inte så mycket gjort. Jag hade inga planer direkt och eftersom Delfinen bara har babyöppet på onsdagar så fick det bli en hemmadag istället. Framåt lunch kom morfar Kai över och hälsade på en stund. Mycket uppskattat hos barnen och särkilt då av William som älskar att få busa lite med morfar.

Torsdagen började med ett besök på Delfinen där barnen fick leka av sig en stund. Sedan kom Sargit dit och vi gick över till kyrkan för att ge barnen lunch. Efter det hade jag tänkt att gå över till Astrid för att hjälpa henne med hennes dator. Dock somnade barnen direkt vi la dem i vagnen så jag fick ta en liten omväg på sisådär 45 minuter för att de skulle hinna sova ut stund. Väl hos Astrid fick barnen leka lite medans jag bråkade med datorn. Sanna visade upp sig från sin allra charmigaste sida och busade runt så mycket hon bara kunde. William var mer tillbakadragen och satt oftast med en leksaksbil i famnen.

I fredags hände inte så mycket mer än utflykten till Täby som Sargit redan skrivit om, så där har inte jag så mycket mer att komma med.

Sammanfattningsvis har veckan gått alldeles väldans bra och kommer man bara in i rutinerna så ska nog allting flyta på fint. Ämnar att försöka ta mig till Delfinen alternativt Kyrkans öppna förskola så ofta jag kan. Mest för att Sanna och William ska få leka med andra barn men även för att jag ska komma ut lite och röra på mig. Utöver det så har jag inga planer, så är det av nån som känner för att fördriva lite tid är det bara att höra av er. Jag är öppen för förslag:)

// MP

4 kommentarer:

Nina sa...

Hälsningar från Haapajärvi! Njuta av pappaledig:) Vi här vill gärna läsa alltmöjligt och det är fint att se bilderna om barnen:)

Thomas sa...

KUL att du kommit till skott och rapporterat på bloggen. Starkt jobbat! Jag ska åxå... snart... vilken dag som helst... ;-)

Det skulle förvåna mig om vi inte kunde ordna åtminstone en playdate i veckan, nu när vi är lediga båda två. Visst - det blir orkanvarning, men det är lika roligt och trevligt som det är kaosartat! :-D

mummu sa...

bra min svärson,jag har kollat varje dag när du börjar.roligt att höra om mina barnbarn,så jag ser dom inte så ofta.hit är du alltid välkommen.

farmor Anci sa...

Å vad jag skulle önska att jag kunde hörsamma din inbjudan. Kan inte idag då min förkylning inte vill ge med sig och pengaflödet, i rätt riktning, inte infunnit sig=)