torsdag 6 augusti 2015

Vänner / inga vänner kris och syster besök

Sanna är den av barnen som saknat sina kompisar mest tror jag och trivs inte alls att vara ledig så länge som de varit lediga nu. Tur nog så bor flera av hennes kompisar i närheten så hon har kunnat leka med dem ibland. Men nu då många börjat på fritids så lockas hon mer och mer till skolgården och vill leka där.
William o andra sidan har det tufft då han ser hur Sanna får en kompis över då och då och springer ute med kompisar, medan han själv säger, citat, "jag har inga vänner att leka med". Det har gjort att han varit på dåligt humör på sistone då han mest saknar sin bästa vän som ju har flyttat och som han nu börjar inse inte kommer gå i samma skola med honom. Flera gånger de senaste dagarna har han till och med börjat gråta för att han inte har någon att leka med.
Så efter mycket trixande och lockande så lyckades jag med med William med mig och Janiina till affären idag medan Sanna var ute och lekte med P-A hemma som backup.
Sanna hade fått lov att vara inne på fritids också till sin glädje (efter att jag bad P-A att själv höra med fröknarna om det var ok då jag inte riktigt visste om det var Sanna som ville dit och därför sa att hon fick eller om det verkligen var ok för de som jobbade).
Jag, William och Janiina hade en rätt trevlig dag på Eurostop där vi passade på att äta korv med bröd lunch också.
Väl hemma efter storhandlingen så hann jag vila en kort stund innan det var dags att hämta våra grannbarn Alice från förskolan och Frida från fritids då de fått lov att vara hemma och leka hos oss på eftermiddagen.
Väl på fritids så passade jag på att höra hur det gått med Sanna och att det verkligen var ok att hon varit där. Jättetrevlig personal är det och vi var rätt överens om att hon knappast kommer ha problem med någon inskolning nästa vecka då hon ska börja där.
Till kvällen kom min syster Nina tillbaka till oss för att tillbringa kvällen och natten hos oss för att imorgon flyga hem till Finland igen.
Barnen blev väldigt glada och ännu en gång så fick Nina fullt upp med att spela spel och lägga pussel m.m.
Efter en god middag så lyxade vi till det med chokladfondue till efterrätt.
Maken byggde ihop spjälsängen ikväll, visst det kommer att vara trångt i vårt sovrum men det var det då Janiina var liten också.
Janiina tog det rätt hårt på kvällen då hon insåg att Nina skulle åka hem på morgonen, hennes läpp började darra och hon såg så förkrossad ut stackarn. Hon har verkligen blivit fäst vid sin moster på kort tid. Men hon överraskade oss alla genom att ändå somna i sin säng själv och rätt fort gick det också.
Jag hann med att spela två omgångar med Othello mot svågern också och till hans förvåning så vann jag den andra omgången! Han är något av en "mästare" på Othello och brukar tydligen sällan förlora, inga av hans vänner vill spela med honom längre tydligen...
Han fick trösta sig med lite cola sen...
// Sargit

Inga kommentarer: