fredag 14 augusti 2015

1:a simmärket och middag hos mummu

Igår var jag och M-P in til Danderyd för inskrivning inför den planerade kejsarsnittet.
Under tiden fick Janiina umgås med vaari och Helena samt P-A hemma hos oss medan stortrollen var på fritids.

Idag var stortrollen lediga eftersom personalen hade studiedag, men Janiina fick vara på förskolan på förmiddagen igen. Vi påbörjade med projektet "rensa barnens garderob" och både Sanna och William var jätteduktiga med att hjälpa till med det. Blev ungefär hälften som togs bort pga att de vuxit ur dem eller inte ville ha kvar dem plaggen, så då fick deras kusin lite kläder igen och en del sparades till Janiina såklart.
Efter att vi hämtat Janiina så åkte vi iväg till Sanna och Williams simlektioner, och som vanligt så fick de som inte simmade leka på lekplatsen och sen bytas av. Solen sken idag och det vart riktigt varmt ute.
Jag filmade båda barnen då de numera kan simma utan hjälp, och båda var så stolta över att få sina första simmärken: en varsin silverfisk!
Efter simningen åkte vi till Maxi för lite korv med bröd lunch innan vi snabbhandlade lite bland annat en present inför helgens kalas som Janiina vart bjuden till.
Jag fick inte välja utan det skulle hon själv göra.
När maken kommit hem så åkte vi alla, utom P-A som börjat känna sig risig, iväg till min mamma för middag och umgänge. Min syster Nadja var också där med sina barn Rasmus och Freija.
Mummu gav våra troll något som Sanna velat ha ett bra tag, solfjädrar. Så glada de var över dem alla tre. Få se hur länge de håller sig hela bara...
Det blev en stunds lek på lekplatsen också innan det var dags att åka hem och natta barn.
// Sargit

Inga kommentarer: