tisdag 25 augusti 2015

Dinosaurier på Naturhistoriska

Eftersom vi idag, hela familjen, fick ta kuren mot springmask så fick barnen till deras besvikelse vara hemma idag då apoteket inte var öppet innan skolan började.
Men efter att vi lovat dem en utflykt så blidkades de lite i alla fall.
På förmiddagen efter nästan två timmar ute på lekplatsen med pappsen så var de stora på modell/bus humör. Det började med att tjejerna ville visa upp sina nya kläder de fått av mummu igår.
Minja fick sitt första blomsterbud idag. Tyyne och Arvi skickade blommor till henne via sina söner (den ena av dem bor granne med oss), jättefin bukett var det!
Sjalen fick komma fram och inte så förvånande så gillade Minja att hänga i den, hon vill ju ha närhet hela tiden så skönt att sjalen funkar så har jag ju händerna fria att göra något också sen då jag är ensam hemma med henne. Sanna och Janiina hade dockteater för mig idag, det är inget fel på deras fantasi.
Och sen var det dags för vår familjeutflykt.
 Vi hade lovat barnen sen länge att vi skulle besöka dinosaurieutställningen på naturhistoriska riksmuseet, tyvärr missade vi den större utställningen men det vi såg verkade barnen väldigt nöjda med. Det fanns ju en hörna med arkeologisk utgrävning där barn, eller vuxna för den delen, kunde gräva/sopa fram dinosaurieben och fossiler.
Fika gjorde vi ju också så klart och så fick Minja hänga i sjalen en hel del.
En väldigt trevlig familjeutflykt fick vi.
// Sargit

Inga kommentarer: