fredag 7 augusti 2015

Lek och bad

Tidigt imorse, redan 05.00 var det uppstigning för mig och syrran. Maken var redan påklädd och åkte iväg i samma veva som vi klev upp.
Sen följde jag Nina till Arlanda innan jag återvände hem och försökte somna om utan att lyckas. Läste bok istället i nästan två timmar innan sömnen kom ikapp igen.
Tack kära syster för besöket, välkommen tillbaka när du vill.
Förmiddagen blev rätt seg och efter frukost la jag mig och vila igen. Sanna och William spelade Othello med varandra och så gick de ut och lekte en stund, på skolgården så klart.
De sprang glada i hågen in vid lunch och frågade om de fick ta badkläder på o springa i vattenspridaren på skolgården. Ja men först lunch blev svaret. Och efter lunch följde jag med dem till skolgården, så även Janiina. Men då var vattenspridaren redan avstängd och fritidsbarnen skulle in och äta mellanmål (ja, vi åt sen lunch).
Istället så blev vi kvar ute och lekte en stund, först på skolgården och sedan i Karusellparken. Alla tre visade upp sina klättertalanger medan vi var ute.
Men snart nog så packade vi ihop oss och åkte iväg till simhallen som jag lovat dem.
Ångrade mig nästan i samma stund vi kom in då jag såg hur mycket folk det var.
Och som jag anade så var det kaos i bassängen. Träningsbassängen som Sanna och William ville till (eller egentligen ville Sanna till stora men där var det fullt med busande barn) var också rätt full. Våra stortroll hade sett fram emot att få visa upp och öva på sina simkunskaper men efter några tappra försök så gav de upp, det var alldeles för mycket barn och unga i vägen som busade och inte brydde sig om sin omgivning. De flesta utan vuxen som övervakade, till och med yngre barn såg ut att vara där utan vuxen.
Och i samma veva annonserade de ut i högtalarna att stora bassängen skulle stängas av för att rengöras i ca 2 timmar(!), Gissa vart flera av dem hamnade? Jepp, i den redan fyllda träningsbassängen.
Men då kom det in en badvakt i alla fall och övervakade. Vi gav dock upp och klev ur för att ta en titt på utomhusbadet. Thomas och Emma hade också kommit vid det laget och till Sannas glädje fick hon haka på dem i utomhusbassängen och rutschkanan m.m..
P-A höll reda på William i utepoolen, men sen gick de in då William frös, medan jag promenerade runt med ett vakande öga på Janiina som roade sig med att plaska i vattnet och åka lilla rutschkanan. Det var rätt kyligt från och till så fort solen gick i moln men Janiina stortrivdes liksom Sanna där ute.
Efter nästan en timme hackade Sanna tänder och var blå om läpparna men upp det ville hon inte. Vi sa dock att jo nu går vi in i varma poolen och värmer oss innan vi ska upp.
Allt hade gått bra med badandet och barnen fram till nu, för när det väl var dags att gå så blev det katastrof för tjejerna!
Ujuj, jag fick släpa Janiina ur poolen och sen i duschrummet vakta som en hök då hon gjorde försök att rymma ut igen. och skrik/gråta gjorde hon nästan genom hela proceduren att hon inte ville upp, att hon ville bada mera och att hon inte ville hem *suck*.
Sanna var inte lika hysterisk men hon vägrade också att kliva ur poolen och klamrade sig panikslagen fast vid Thomas som fick använda mycket övertalning för att få henne att till slut kliva upp och släppa honom.
När väl vi fått kläderna på oss så var båda tjejerna glada igen.
Väl hemma så stupade jag i säng och slocknade medan maken förberedde fredags tacos.
Hade tänkt komma i säng i tid ikväll men nu efter filmmys och ikapp bloggande så visar klockan redan på 01.00. Tiden försvann helt enkelt.
// Sargit

Inga kommentarer: