lördag 6 september 2014

Sång, smoothies och kyckling i kapprock


Fast jag inte hann med det jag tänkt igår så tog jag igen det rätt bra på morgonen.
På två timmar hann jag få i oss alla frukost, snabb röja, fixa disken, baka blåbärskaka, duscha, få på alla kläder (nästan) och fylla en tvättmaskin.
Bara Janiina som fortfarande sprang runt i pyjamas då första gästerna anlände, något tidigare än räknat men det gjorde inget.
Snart nog fylldes huset av andra barn och vuxna från finska föreningen och efter lite lek så hade vi vår sångstund. Sen blev det fika så klart.
Vid lunchtid kom Tina till oss och efter maten kom barnen på att de ville baka något. Efter lite kikande i deras kokböcker så kom de fram till att de ville göra smoothies och så hade de bestämt vad middagen skulle bestå av också. Så efter att ha skrivit en handlingslista så åkte vi en sväng till affären.
Sen blev det våra första smoothies i det här huset, först Sannas val av ingredienser.
 Sen Williams val.
 Självklart fick vi alla smaka på båda sorterna och rösta på vilket som var godast.
Till middag blev det Tigers kyckling i kapprock. Mycket väl godkänt av alla utom Janiina.
Vår granne Sazan kikade in med sina yngsta söner en kort stund, Padra går på samma avdelning som Janiina. Inte så ofta vi hinner ses så man får ta vara p de korta stunderna.
Jag och trollen avrundade sen kvällen med lite krambjörnarna och godis, ja ostbågar till Janiina efter hennes eget val.
De somnade rätt fort ikväll men strax före midnatt lät det som om kriget bröt ut. Jag gick ut på baksidan och såg inget där men hörde desto mer.
Gick in igen men då det fortsatte så gick jag till slut på framsidan och då fick jag syn på fyrverkerierna. De höll på i mer än femtonminuter skulle jag tro, Janiina rörde sig lite oroligt men till slut tystnade det. Istället hördes bara hundarna i grannskapet som skällde, stackars hundar.
Själv har jag suttit i timmar nu och sett på "orange is the new black" på netflix, länge sen jag hann se på tv. Nackdelen är att det är svårt att sluta...
// Sargit

Inga kommentarer: