måndag 8 september 2014

Mammason-dag och städdag

Idag tog jag ledigt från jobbet eftersom jag jobbade igår. Stortrollen fick välja hur de ville göra, stanna hemma eller va på förskolan. Hade båda valt hemma så hade Janiina fått också va hemma, men nu valde Sanna, väldigt bestämt, att hon ville gå till förskolan medan William ville vara hemma med mig. Så det blev bestämt att vi skulle få en mammason-dag idag helt enkelt.
Efter att vi lämnat tjejerna på dagis så fick William bestämma vad vi skulle göra, förutom att få undan frukost disken från matbordet så fick allt annat hushålls arbete vila.
Det blev en förmiddag i spelens tecken, vi hann med hela fyra spel på raken!
 Därefter åkte vi till Uppsala för att äta lunch med Lina som börjat jobba där. Tanken var att leta efter en höst/vår jacka till William men istället hamnade vi i en jättefin leksaksaffär. Efter det orkade inte William gå i fler affärer så jackan fick lov att vänta.
Jag lyckades dock övertala honom att vi skulle svänga förbi Mio innan vi åkte hem för att köpa lite saker till deras rum.
Hemma blev det present utdelning då William köpt varsin present till sina syskon. De blev väldigt uppskattade! Sanna började genast att sy/brodera sin det som så småningom ska bli en tavla och Janiina lekte med sina kakor i trä.
Efter mellanmålet så påbörjades projekt städning. oj, oj, oj att det ska vara så svårt. Tog resten av eftermiddagen/kvällen att få lekrummet iordning. Men fint blev det till slut. Lite omorganisering av saker och så fick de en ny hylla och en klädställning till utklädningskläderna.
Så här ser det ut just nu, men imorn lär det vara ett minne blott med detta välstädade rum så jag var ju tvungen att dokumentera hur det ser ut då det är städat, hihii.
Då barnen somnat blev det lite snabbröj av övriga rummen. har hunnit med tre maskiner tvätt också.
Saknar verkligen tvättstugan ibland, speciellt då man har mycket tvätt som ska torkas...
// Sargit

Inga kommentarer: