måndag 15 september 2014

Ledig dag med barnen

Idag fick barnen vara hemma från förskolan då jag var ledig. Jag frågade dem vad de ville göra redan igår och efter mycket om och men var dagens plan klar.
Vi började med ett besök till biblioteket där jag läste en saga för dem och så lånade de varsin bok hem.
Sen fortsatte vi till konsthallen, men till barnens besvikelse så fanns inte deras "spökrum" kvar längre.
Vi tittade runt på den utställning som fanns där och vid ett bord fick man röra utställningen och göra nytt. Där stod barnen en stund.
Sen körde vi till Solna där vi hade en liten lunchdate med M-P. Sanna fick följa med honom in i affären bredvid och hjälpa till att packa upp det sista brödet innan lunch.
Efter att ha sagt hejdå så körde jag till dagens andra planerade stopp efter önskemål: Mulle Mecks lekpark.
Janiina somnade i bilen på väg dit och fick sova en stund till innan jag försökte få liv i henne, vilket inte var lätt.
Men när hon väl vaknade så var det fullt ös.
 Labyrinten var nog en av favoriterna för barnen liksom jeepen som stortrollen klättrade upp på taket på till och med.
Janiina fastnade även för stugan man kunde gå in i.
Tyvärr slutade allt tråkigt då Janiina började med attityden att bara hon fick vara i stugan, och då ett annat barn också ville in så blev det lite små bråk mellan dem. Det andra barnet var inte sen att stå på sig och båda var lika skyldiga, men jag vet inte vart hennes föräldrar fanns då men jag grep in och då Janiina inte lyssnade på mig så tog jag henne helt enkelt ut därifrån.
Då rasade hennes värld och hon blev så arg att hon skrek så hon skakade.
Försökte få henne att lugna sig men efter en stund så gav jag upp och sa till Sanna och William att nu åker vi hem. Janiina var inte samarbetsvillig alls så jag fick bära ut henne medan hon gjorde allt för att komma ur min famn, rev, slogs, sparkades och skrek.
Hon skrek sen hela vägen till Infra city, där jag var tvungen att stanna och sätta fast henne igen då hon lyckats tråckla ut sin ena arm till slut.
Nåja, sen var hon lugn och förutom hemma då hon protesterande lite när jag gick och vilade en stund, sen så lekte hon som om inget hänt med M-P i lekrummet.
Hon har ofta haft liknande raseri anfall men nästan enbart i min närhet, är det bara mig hon testar gränserna med undrar jag *suck*.
Resten av kvällen var lugn och det busades lite, det vill säga alla kittlade M-P, hihii.
Trots episoden med Janiina så blev det faktiskt en väldigt trevlig dag i mina trolls sällskap.
// Sargit

Inga kommentarer: