lördag 27 september 2014

Kalas dag

Dagen till ära så ville alla barnen ha hårfärg på sig som vi köpte igår. Alla valde själv vilka kläder de skulle ha på sig också och långt innan det var dags för dagens kalas så var vi färdiga.
Trollen övertalade även pappsen om att ha färg i håret, men mig lyckades de inte övertala.
Födelsedags barnet, Sannas bästa vän Klara, och hennes lillebror umgicks med oss medan deras mamma förberedde lokalen inför kalaset. Och efter lunch äntligen fick de ivriga barnen gå iväg till festen.
Medan familjen festade på så åkte jag en sväng till vårt förråd för att hämta saker jag skulle ha med mig till loppiset på söndag. Men jag kom tillbaka lagom till fiskedammet.
 Sen lektes det, mest gungades det, en bra stund ute p gården innan stortrollen fick spela tv-spel. Själv gick jag ut på baksidan och målade lite bräder, rensade ogräs, skördade de sista morötterna och rensade i våra odlingar. Skönt att få det gjort.
Då jag kom in så smygtittade jag in till lekrummet där Janiina lekte förnöjt för sig själv. Först pratade hon i telefon väldigt länge och höll telefonen mellan huvudet och axeln, hann tyvärr inte fota det.
Senare lekte hon på bilmattan med några bilar.
Latheten slog till så till middag blev det varma mackor ikväll.
Sen orkade vi inte så mycket mer utan myste i soffan vid tv:n en stund innan läggdags, till och med gick och la mig tidigt!
// Sargit

1 kommentar:

farmor Anci sa...

glömt å titta in här ....vilka fina kort å kul att följa med vad som hänt/ händer så här på avstånd ---ja ja bättre sent än aldrig