lördag 26 juli 2014

Härlig somrig dag

Det blev sovmorgon idag också för oss, känns inge bra att förlora halva dagen så där men antar att vi får njuta medan vi kan. Snart nog så är det dags att vända tillbaka dygnet så att säga. Fast denna gång så var barnen vakna allihop och såg på tv när vi klev upp vid tio snåret...
Efter frukost blev det altan häng igen med bad och slapp i hängmattan, fixade lite med tomatplantorna också som vuxit enormt på bara en vecka.
Sanna var bjuden på ett 5-års kalas idag och ivrig var hon att komma iväg, medan jag och Kiia körde Sanna till födelsedagskalaset så roade sig resten av familjen med att spela spel och senare vara lite kreativa med kartonglåda, tejp och lite annat. De byggde en buss tydligen.

 Jag och Kiia åkte och handlade lite snabbt, först en bikini till mig (min förra köpte jag under smekmånaden och den har gjort sitt nu...) och sedan ett besök på Ica Maxi.
Senare på eftermiddagen/kvällen kom Fayeza och hälsade på med barnen, senare anslöt sig Hasnain till oss också. Det blev bad, lek, musiserande och vattenmelon och senare middag och film med lite gottis till.
Lilla Zahra har vuxit mycket sen sist vi sågs och hon är en riktig solstråle.
 Första gången som vi vuxna suttit ute medan barnen sett på film inne (en film de sett typ hundra gånger vid det här laget, Bilar 2).
En väldigt trevlig dag och kväll hade vi, ser fram emot fler helt klart.

En liten incident hade vi med William som på något konstigt sätt fick ett sår i foten som blödde, vet inte hur det gick till. Men han blir helt hysteriskt då han får se att han blöder, stackarn.
Händer ju inte ofta men så fort han ser det minsta lilla blod så skriker han så att man tror att han skadat sig så pass att det krävs operation eller annat för att laga honom.
Tur nog så hjälpte det att få på ett plåster och att han slapp städa då han fick order om att sitta still och vila foten. Då vart han nöjd.

Härom dagen så upptäckte jag att William och hans kompis hade tagit godis från godisskålen, vilket han vet mycket väl att man inte får. Så jag sa helt enkelt att han inte får något godis på lördag då. Svaret blev att han inte ville ha godis på lördag. Jag trodde inte att han skulle komma ihåg det men idag var det inga problem alls med det. Han sa själv att han får äta godis först nästa lördag och klagade inte ett dugg på att han blev utan då de andra fick sin godis skål. Alla fick ju även chips då det inte blev något igår så han var nöjd med det.
Trodde aldrig att han skulle ta det så bra och jag var helt beredd på att han skulle börja protestera högljutt för att han inte fick godis men nu överraskade han mig väldigt! Stor kille vi har...

Nu ska jag försöka komma i säng i tid för en gångs skull så att jag inte sover bort halva dagen imorn med...
// Sargit

Inga kommentarer: