tisdag 29 juli 2014

Hamrar, spikar, målar och latar

Idag åt vi frukost ute på altanen, väldigt uppskattat av alla skulle jag tro.
Efter frukosten tog vi det lugnt ett tag, dröjde en stund innan vi kom igång.
Kiia har hittat sin plats i alla fall.
 Medan städarna höll på inne så höll vi oss ur vägen och var på baksidan, jag låg mest i hängmattan medan William fick bygga lite med M-P. Janiina ville också vara med så hon hämtade egna verktyg inne efter att jag sagt åt henne att vara försiktig med hammaren.
Då kom hon glatt ut med plast hammaren, plast sågen och lite annat.
 Hon fick "hamra" i en spik då och då med sin plasthammare också, den låg mellan bräderna så när hon hamrade så gled den lätt ner. Smart man jag har som tänkte på det. Janiina var väldigt nöjd över att få "hjälpa till" också.
William var riktigt duktig med att göra som pappsen sa och han hamrade på duktigt. Men lite trött blev han så han tog en paus i mitten och sa att "nu får du hamra pappa, jag måste vila lite" men han fick ingen lång vila inte. Men nöjd var han över trappstegen (eller pallen) han byggt.
Sista spiken som slogs i filmade jag (efter att ha fått ladda kamerabatteriet lite kort innan).
Efter lunch åkte M-P iväg med William och Janiina till Johan i Skepptuna. Där skulle han hjälpa Johan lite och så skulle de bada och umgås lite.
Kiia cyklade iväg för att träffa vänner på Midgårds badet och själv satte jag igång med projektet måla fönsterfodren.
Men då det inte skulle ta så lång tid då jag ju inte kunde måla i solen utan bara i skuggan så frågade jag A-K om hon ville komma och hänga lite med mig.
När jag gjort det jag kunde med fönsterfodrena så svidade vi om och så blev det årets första dopp för oss kycklingar. Båda två är vi ena riktiga badkrukor så det tog lååång tid för oss att komma i det kalla vattnet. När man väl var i så var det rätt ok.
Anna-Karin tog fler bilder med sin kamera, ser fram emot att se dem senare...
I några timmar så badade vi och latade oss i solen medan vi pratade om allt möjligt och åt vattenmelon. Riktigt skönt var det att inte behöva känna att något måste göras, huset var ju redan städat och jag hade målat det jag kunde och inga barn att se efter eller så, bara till att vara och njuta helt enkelt. Vet inte när jag gjorde det senast.
Jag var nyfiken på att se om vi skulle få några morötter alls så jag gick och tittade efter och drog upp vår första egna morot. Väldigt god var den! Och så klart måste jag ju fota vår hibiskus som blommar igen, den är så fin.
Maken och barnen kom hem rätt sent och då var det bara att förbereda middag, sen drog maken iväg tillbaka till Johan för att fortsätta hjälpa honom med projektet måla huset.
"Bananer i Pyjamas" valde William att se på så det blev några avsnitt av den innan det var dags att få barnen i säng. Vi hann skypea med Sanna också så klart men det blev mest grimaser syskonen emellan. Nöjda var de alla tre verkade det som i alla fall, fram till det var dags att gå till sängs.
Tog som vanligt en bra stund innan de somnade men ikväll påbörjade jag en ny bok så om nattningarna fortsätter att ta tid så lär jag ha läst ut den på nolltid.
// Sargit

Inga kommentarer: