tisdag 16 oktober 2012

Tjejligan ensamma en stund

Idag då jag hämtade Sanna och William från dagis så åkte vi till min mamma för att låna saft-Majan (som tyvärr inte funkar på vår induktionshäll visade det sig senare).
Mamma höll på att baka karelskapiroger med en vän, Arja, i föreningslokalen så vi följde med för att provsmaka lite som mellanmål.
Då det började bli dags att åka iväg så att vi skulle hinna handla innan hemfärd så sa William "jag vill stanna här med dig mummu" så då fick det bli så.
Istället blev det tjejligan som åkte till Maxi och handlade mjölk bland annat.
Angående mjölk så verkar det vara hål i förpackningarna numera. Det går åt mer mjölk än någonsin nu. Men vi har börjat med att barnen får välja mellan mjölk eller vatten till maten istället för "bubbelvatten" och "shirley" (saft blandad med kolsyrad vatten), blivit lite mycket av den varan kände vi så nu är det bara under helgen det blir "lyx" dricka.
När mummu kom hem med en väldigt nöjd William så började Sanna plötsligt klä på sig overallen. Hon skulle följa med mummu sa hon. Så ledsen hon blev då hon inte fick det.
Vi gjorde en kompromiss och sa att hon kunde få vara ute en stund före middagen om hon ville, till slut blidgades hon då hon fick cykla runt husen själv.
Det som också hjälpte var nog löftet att de skulle få sova över hos mummu på fredag om de ville.
"Ja men på lördag är det godisdag, då får vi äta godis hos mummu!" kom det direkt.
Verkar ha utvecklat ett stort godissug våra små, fast vi försökt begränsa intaget av socker och sött rätt bra. De har ju inte fått äta godis föränn iår, och då i små mängder.
Till middag fick alla välja vad de ville ha utifrån matresterna, en försenad måndagsmeny.
William var mäkta stolt över att han minsann hade lagat sin egen mat då han fick hälla i ris och kyckling i stekpannan och röra om det medan det värmdes. Jag fick INTE hjälpa till. Han till och med serverade sig själv.
M-P fick hjälp av Sanna att frysa in äpplena han skalat och skivat i klyftor. Har en del kvar om man säger så.
Ikväll badade alla tre barnen samtidigt, Janiina i handfatet medan strotrollen busade i badkaret!
Hihiii, det gillade hon så pass att det blev höga protester då jag lyfte henne ur vattnet.
Nu ger jag upp för ikväll, har en del hemma fix att stå i imorgon om Janiina tillåter.
// Sargit

Inga kommentarer: