söndag 28 oktober 2012

Inflyttningsfest och korkbröllopsdag

Haft riktigt fullt upp de senaste dagarna.
Fredagen gick åt att förbereda hemma med städning, bakning med mera inför lördagens event, inflyttningsfest i efterskott. Vi har nämligen inte hunnit med det och denna helg har vi bott i vårt hus i ett helt år.
Sanna och William ville vara hos mummu så det fick de såklart, det slutade med att de stannade kvar och sov över där också. M-P åkte förbi med tandborstar med mera senare.
Janiina ville inte äta lunch som vanligt, hon är verkligen ingen lunch människa. Halva portionen äter hon men sen är det stopp.
Men då jag tog fram mat till mig så var den väldigt intressant.
Hon åt och åt från min tallrik och verkade älska det.
Börjar bli dags att ge henne vår mat då, men det gör att vi återigen får sluta med salt i maten och salta i efterhand...
Eftermiddagen på fredag fick jag inte mycket gjort då Janiina var så mammig, gick bra så länge jag var inom en meters avstånd men så fort jag gick iväg längre än det så blev det högljudda protester.
På eftermiddagen tog hon och jag en tupplur på 1,5timma(!) vilket gjorde att hon sen inte ville sova på kvällen förrän sent.
Jag bakade tårta och bröd på kvällen/natten samt förberedde lite inför matlagningen på lördag också.
Vi kom isäng först vid halv tre på natten.
På lördag var det först knytte för stortrollen och pappa och sagostund för mig och Janiina.
Sen handla det sista.
Sanna och William ville tillbaka till mummu efter knytte så det fick de, M-P hämtade dem sent på eftermiddagen lagom till vår fest skulle börja.
Jag dekorerade tårtan,
bakade två limpor till,
och lagade två olika soppor köttfärs och morotssoppa.
Kvällen blev helt underbart trevlig med mycket folk. Tyvärr är inte huset stort nog för att vi skulle kunnat bjuda ALLA våra vänner, men efter denna kväll så lär det bli fler sådanna här tillställningar så så småningom hinner vi nog få hit resten av våra vänner också.
Men på något sätt så fungerade det med 30 personer (varav 3 under året), alla hittade rum att sitta och äta och umgås. Barnen lekte och busade med de andra barnen och vi vuxna hann umgås med våra gäster.
Söndag, idag alltså, så firar jag och min älskade make korkbröllopsdag.
Tiden går fort. Vi har som tradition att hitta någon symbolisk present med årets tema, men iår var det svårt och hanns inte riktigt med att fixa något.
Jag och Janiina åkte iväg till Stinsen med Linnea för shopping, handlade alldeles för mycket men det mesta var ju till barnen som vanligt. Bland annat är jag nu färdig med presenterna till adventskalendern, har en present för varje söndag som tradition.
Hittade faktiskt en present i kork i en inrednings/möbel affär, men kände att en korkpall för två och ett halvttusen inte var riktigt vad vår ekonomi klarar av just nu...
Hela dagen var vi där och hade det väldigt trevligt utan stress.
Den romantiska middagen hemma på kvällen bestodd av pommes och korv.
Janiina ratade maten sin men fick i sig några pommes med glad min (utan salt såklart).
Vi skålade i alla fall i en flaska Peach Pearl, slapp visa id på systemet i alla fall, hihii.
Hade ju tänkt umgås lite med maken på tumanhand på kvällen men så råkade jag somna bredvid kvällspigga William då jag läste saga för honom då han inte kunde somna.
Nu är jag lite slut efter de senaste dagarnas förberedelser och roligheter så nu blir det sängen.
// Sargit

1 kommentar:

Plingan sa...

Vad kul med inflyttningsfest! Alltid trevligt med "tillställningar" :-) Vad fint det blir i Janiinas rum! Kram!