tisdag 10 juli 2012

Haft "semester" från bloggen

Hej igen alla kära läsare.
Nu är jag/vi tillbaka.
Ska så småningom sätta igång att blogga ikapp från vad som hänt den senaste tiden men tänkte att för att inte halka för långt efter ändå fortsätta blogga som vanligt. Får väl helt enkelt länka till de inlägg som kommer in allt eftersom...
I förmiddags åkte hela familjen upp till Eurostop då M-P anade sig till halsfluss och Janiina hade bvc tid.
Då vi kom dit gick det rätt snabbt för M-P att komma in till farbror doktorn och så småningom få penicilinkur utskrivet till sig då värderna visade att allt inte stod rätt till med honom.
Jag och barnen gick i förväg till bvc då de hade roligare leksaker där än väntrummet på din doktor.
Då M-P kom så började jag ana lite ugglor i mossen, alltså fel funktion i min hjärna och efter att jag kikat på lappen med tiden visade det sig att jag kom ihåg fel med en dag. Tiden vi har är först imorgon...
Nåja, barnen fick leka en stund i alla fall och Janiina fick fortsätta öva på sin teknik.

 Visst ja, har ju inte hunnit skriva om det men Janiina har börjat trivas mer på golvet nu då hon börjar resa sig på alla fyra och gör bra försök att börja få fötter och armar göra som hon vill, ett tag kvar än innan hon kryper men snart så...
 Vi gick såklart till lekplatsen också, tråkigt nog så hade "klätterväggen" upp gått sönder och de hade bara tejpat dit en lapp om det och tejpat ett kors för ingången ovan den. Tycker själv att sådant ska åtgärdas snabbt då det ju är barn som kan skada sig på sådant, de flesta barn är ju inte läskunniga och många springer ju dit före sina föräldrar...
Jag hann kika in på Lindex medan M-P såg efter barnen, hittade lite kläder. Till barnen så klart fast mitt mål var kläder till mig.
Efter lunchen åkte M-P iväg för att slänga i en maskin tvätt hos min pappa igen (deras tvättstuga) medan jag påbörjade att handla på Maxi.
Men renoveringen har gått framåt idag iaf efter ne veckas stilla stående.
Imorse fick vi varmvattenberedaren på plats och inkopplad så nu har vi varmvatten ige efter två veckor, Hurraa!
VVS mannen skulle förhoppningsvis återkomma imorn för att koppla in tvättmaskinen sen kan vi börja inreda och organisera, samt använda, rummet igen.
Mycket tar man för givet i dagensläge men efter två veckor utan varmvatten, diskmaskin och tvättmaskin så är jag så tacksam hur bra vi har det egentligen. Finns ju massa människor i världen som inte ens har tillgång till vatten för att inte tala om lyx som disk- och tvättmaskiner.
Det är inte lätt att leva utan dessa i en barnfamilj och jag är såååå tacksam och glad över att åter kunna få varmvatten ur kranen.

M-P hämtade oss sen och körde hem oss och matvarorna.
Han gav sig strax iväg igen för att ta ut tvätten på tork och fick chansen att vila/sova på min pappas soffa medan tvätten torkade.
Själv drog jag iväg med barnen till lekplatsen.
Sanna ville cykla och William ville leka i sandlådan.
Så härligt att se hur de leker tillsammans ändå fast de gör olika saker.
Här kommer Sanna och säger "men gick den sönder? den var ju en fin kaka" medan William svarar "jag skulle bara skära den" varpå Sanna säger ahaa och sedan återgår till cyklandet.
 Senare tjatade Sanna på William tills han gav upp sitt grävande och följde henne (gick bredvid) då hon cyklade då hon inte ville cykla ensam... syskonkärlek det är vad det är.
Gunga hann vi också med förutom rutschkanan.
 Och samla pinnar och räkna dem.
 Och vila lite på gräsmattan.
 Hemma igen gjorde vi fruktsallad som vi sedan njöt av tillsammans med glass till mellanmål.
Måste ju lyxa till det lite nu då vi har semester. Ett litet tips bara, lakritsglass och fruktsallad är gott var för sig, inte tillsammans...
Köpte en ny trilogi av böcker idag. Verkar intressanta så nu hoppas jag på att få tid att läsa dessa.
Har ju en hel massa andra böcker som väntar i bokhyllan  också men det är ju "semester" så jag borde hinna med några i alla fall mitt i renovering, organisering, hushåll och barn. Eller?
 Ikväll hade Sanna bestämt middagen.
Igår läste hon en bok där pappan grillade korv och mamman gjorde (vad Sanna tyckte) potatismos så det skulle vi äta ikväll tyckte hon.
Sanna fick dock hjälpa till med potatismoset, men frågar man henne så gjorde hon moset och jag fick hjälpa till lite. Gos unge!
Strax ropar sängen på mig då Janiina har fått den dåliga vanan att vakna redan vid 06.00 förutom att hon vaknar några gånger efter 03.30 också...
// Sargit

Inga kommentarer: