lördag 21 januari 2012

Välkommen till världen, Janiina!

Nu har äntligen våran dotter kommit till världen.
Janiina föddes fredagen den 20 januari klockan 11:30.
Tänkte väl försöka mig på en liten sammanfattning av de senaste två dagarna, då vi fått vissa nyfikna förfrågningar.
I torsdags när jag kom hem från jobbet hade Sargit fått sin första riktiga värk, och de började återkomma med jämna mellanrum ganska fort.
Ganska snart insåg vi att det nog skulle bli förlossning inom det närmaste dygnet, så vi ringde Kai och Helena som genast kom över för att stötta oss och ta hand om barnen.
De tog även med sig mat åt oss vilket var väldigt bra då Sargit inte var kapabel att laga mat och jag hade lite svårt att koncentrera mig på något annat än hur många minuter det var mellan värkarna.
Sedan följde ett par timma då inte så mycket hände.
Kai och Helena lekte med barnen medan jag försökte serva Sargit så gott det gick. 
Lagom tills barnen kröp i säng vid 8-tiden var det så pass kort tid mellan värkarna att det var läge att åka iväg till Danderyd.
Jag lyckades faktiskt hålla mig lugn och sansad så resan dit blev i det närmaste helt laglig.
Väl där konstaterades det att inte värkarbetet var tillräckligt långt gånget för att vi skulle bli inskrivna så efter lite om och men åkte vi hem igen.
Vi var hemma strax efter 12 varvid vi försökte vila lite grann, men vid 4 hade Sargit fått nog och vi åkte iväg igen.
Den här gången såg det mycket bättre ut och vi blev inskrivna och processen kunde ta sin början.
Det blev dock en ganska utdragen historia men kl 11:30 så förlöstes så vår nyaste familjemedlem.
Fler detaljer tänker jag inte dela med mig av mer än att jag inte svimmade, och jag grät som ett barn när Janiina till sist kom ut. 
Efter förlossningen bestämde en läkare på plats att Sargit behövde komma iväg till en operationssal, så efter att hon fått vila ut lite och jag ringt familj och vänner rullades Sargit iväg och jag fick chansen att ensam bekanta mig med våran nya familjemedlem.

Efter ett par timmar kommer en barnmorska och väcker oss båda och berättar att Sargit är klar och att vi ska förflyttas till patienthotellet så snart det går.
Jag inser i skrivande stund att minnet är något grumligt (förmodligen på grund av trötthet) så jag har ingen riktig uppfattning om när vi väl kom till hotellet men det borde har varit runt 5-tiden.
Senare kommer även Kai och Helena med barnen så att de skulle få hälsa på sin nya lillasyster och lämna över de nallar som de köpt tidigare under dagen.
Detta är något som både Sanna och William upprepat ett antal gånger den senaste veckan, att de skulle köpa nalle åt bebisen.
Vi blev kvar ganska länge innan jag var tvungen att bege mig hemåt för att natta barnen, medans Sargit och Janiina fick stanna kvar på hotellet över natten.
Kan ju tillägga att det gick väldigt fort att somna den här gången.
I morse tog jag med mig barnen och åkte tillbaka till hotellet så vi fick vara samlade igen.
Nu var Sanna verkligen intresserad av Janiina och sa flera gånger att hon ville hålla henne vilket hon fick.
 Även William var väldigt nyfiken men mer avvaktande så han nöjde sig med att klappa på henne lite.
Tyvärr hade Sargit fortfarande väldigt ont så hon valde att stanna kvar ytterligare en natt på hotellet så jag tog med mig barnen hemåt igen vid 4-tiden.
Ska tillägga att saknaden är rätt enormt efter min fantastiska hustru och min underbara dotter, men det är väl bara att bita ihop.
Tids nog är vi alla samlade här hemma.
//  M-P

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt med en bebis. Satt med en tår i ögat när jag läste det här. passa på och njut av bebis, det är skillnad på att ha en bebis och två. Kramar till er alla från oss på Ön.

mummu sa...

mailman kaunein prinsessa on syntynyt.kiltti.ei itke turhia.
hurraaa!sain pitää tyttöä sylissäni koko kaksi tuntia mitä olin siellä hotellilla.ei varmaan olisi muuten onnistunut mutta kun sargitilla oli vaikea istua.(tekisi mieli sanoa että kauan eläkööt kivut)sanna haluaisi lisää vauvoja mutta sargitin mielestä nyt riittää.kyllä se synnytys kohta unohtuu ja saan lisää lapsenlapsia.enkä anna heti tikkunekkua käteen :)

farmor Anci sa...

Hon verkar ha mycket hår, som far sin, dock med en skillnad....hans var alldeles vitt. Fint kort på Sanna med lillasyster i knät.

ankan sa...

Härligt! Tack för uppdatering. Stoooort grattis till er, hela familjen, och hoppas Sargit mår bättre och kan åka hem snart.
Välkommen lilla Janiina!

anna sa...

Jättegrattis till er!

Katti sa...

Stort grattis till lill tjejen! =)

Michelle sa...

Grattis till er :) Och hoppas ni mår bra allihopa och sööt är hon :D Kram Michelle

Emma sa...

Stort grattis till lilla tjejen. Mysigt.
Kram Emma med familj