tisdag 3 januari 2012

Tvätt av barn och lego samtidigt

Efter frukost, som vi (hör och häpna) var klara med till nio, så lyckades jag locka med mig Sanna att duscha med mig.
Jag anade att hon därefter ville fortsätta bada och då få sällskap av William, vilket stämde.
Då tog jag fram deras andra treårspresent från oss föräldrar, massor av duplo-lego jag köpt begagnat av en vän.
Hade tänkt tvätta dem först innan de skulle få dem (vilket jag inte hann med), men kom på att det kan ju barnen göra själva medan de badar.
Så jag hällde i en tredjedel av legot till dem och de var urlyckliga och satte genast igång att tvätta dem med varsin tvättsvamp.
Men sen tog leken överhand, men rena blev ju både lego och barn i alla fall.
Ett roligt infall (av många) var då Sanna plötsligt får för sig att en legodam såg ut som farmor.
"Hej jag heter farmor Anci!" eller "det här är farmor Anci" sa hon flera gånger glatt medan hon visade fram figuren.
För övrigt så har jag och barnen plockat undan julen för denna gång.
De var jätteduktiga även om de egentligen inte ville ta bort julgranen, men efter att ha pratat om det och förberett dem halva förmiddagen så var det sedan inga problem.
Båda hjälptes åt att ta ner pyntet från granen och lägga dem i avsedd låda, inte kanske i den ordning jag själv brukar ha dem men vad gör det de fick ju plats.
Jag har lyckats få till tio minuter här och där med små slummer under dagen, nödvändigt var det då jag var helt slut. Höll på att somna då jag satt och vakade över de badande barnen på förmiddagen...
Som tur var så lekte de fint ihop i långa tjok innan de började bråka så jag hann få några minuters power napps då och då.
Hela familjen tog en tur till Maxi för att fylla på matförrådet och sedan fick barnen leka en stund på lekplatsen också medan jag fyndade lite på rean till barnen (konstigt att inget annat än barnkläder intresserar mig i affärerna sen barnen föddes, hihii).
Vi köpte faktiskt lite smått till bäbisen också då Maxi hade 50% på alla barnkläder upp till storlek 86...
Vid middagen kom återigen överraskande kommentarer från Sanna:
"Jag älskar den här soppan, mmmmm" sa hon och "Det är gott!" och liknande kommentarer.
Tidigare i affären hade vi pratat om efterrätt och då hade Sanna önskat sig glass, då hade jag sagt att om hon åt upp all sin mat så fick hon glass till efterrätt.
Detta kom hon ihåg och efter att ha ätit sin mat så sa hon "titta, jag ätit alltihop!" så hon åt glatt sin glass innan hon högg in på Williams tallrik också...
William ville inte ha någon soppa men efterrätt ville han ha, då sa vi att han måste först äta upp X antal (kommer inte ihåg hur många) skedar med soppa och sen kunde han få glass han med.
Vi gav oss inte men till slut gjorde han det då han ju ville ha glass...
Oj oj oj vad vi kommer ha det tufft med våra små troll då de blir äldre.
Sanna är en sådan spillevink och envis som jag vet inte vad, medan William har svårt att släppa en åsikt/tanke när han väl kommit på det.
En sak till som hände vid matbordet var att Sanna höll på att leka med maten i haklappen, då jag upptäckte det sa jag typ men Sanna vad gör du nu. Som svar får jag en förvånad blick som sa ser inte du det och ur mun kommer orden "leker med maten".
Hon vet mycket väl att man inte gör så och hennes ord och utryck gjorde att jag nästan höll på att skratta högt och ljudligt, men lyckades hålla mig.
// Sargit

2 kommentarer:

mummu sa...

joo,joo.tiedän kuinka "jobbit" on saada lapsi syömään.on kokemusta.eräs istui kaksikin tuntia lautasensa vieressä kun oli päättänyt ettei syö.

farmor Anci sa...

mycket roligt att höra att hon kommer ihåg mig, trots att vi inte ses alltför ofta. kramisar till er alla