måndag 30 januari 2012

Bildspel, eller något...

Insåg ganska snart att det skulle bli en hel del skrivande och skulle ta flera dagar att blogga ikapp om alla dagar sen Janiinas födelse så istället får det bli ett bildspel med diverse bilder med korta förklaringar så får ni ett humm om vad vi haft för oss.
Första bilden är på en några minuter gammal liten tös, jag kommer inte att skriva någon förlossningsberättelse utan det inlägg som M-P skrev om de första dagarna med Janiina får räcka.
Undrar ni något är det bara att fråga.
 Här bekantar sig Sanna och William med sin lillasyster för första gången, de nyinköpta kanin-nallarna syns också på bilden...
 I (lång) väntan på att bli utskrivna (söndag den 22 januari) så skickade vi ut barnen med Helena och M-P så att de fick leka av sig i den nykomna snön.
 Ett par timmar hann de leka och bland annat byggde de sin första
 fina snögubbe!
 Äntligen på väg, första anhalten för Janiina utanför sjukhusets väggar blev Mörby centrum där barnen redan hade intagit lunch med vaari och Helena.
Janiina trivdes bra i babyskyddet.
 Hem ljuva hem, Janiina i sin säng.
Tyvärr trivs hon inte i den några långa stunder utan vaknar rätt snabbt efter att man lagt henne där. Hon trivs bäst med mänsklig närhet och sover gott om hon har det varmt och gosigt om sig.
 Sanna och William, stolta stora syskon till "SIN" lillasyster. Väldig äganderättskänsla från dem, mest Sanna, i början med uttryck som "jag vill ha bäbis, ge mig min bäbis" eller "det är allas bäbis" de gånger det inte fungerar att Sanna får ha henne i knät till exempel då hon ska matas. Då menar hon på att man måste dela med sig...
 Då jag är rätt orörlig så har jag varit säng/soffliggandes den senaste veckan.
Jag gör det lilla jag kan med stor trollen för att de inte ska känna sig bortglömda.
De hade lite svårt att förstå varför inte mamma kunde göra det ena eller det andra med dem men nu verkar de ha accepterat hur det är.
De flesta kvällarna har jag läst saga för dem men de senaste kvällarna är det pappa som "vunnit" i popularitet, kanske för att han leker och busar mer med dem nu medan han är hemma och jag mest ligger i soffan.
Men mysigt är det med alla mina trollungar nära mig.
 Första bilden på Janiina och oss stolta, men trötta, föräldrar.
 Gosstund med pappsen.
 Janiina fick sitt första bad måndag den 23januari.
Inte populärt då badvattnet råkade vara lite för kallt för hennes smak.
Sanna och William hjälpte så gärna till med badandet.
 Medan storasyskonen sedan fortsatte att leka med badvattnet (M-P fick torka upp rätt mycket vatten senare) så fick Janiina mysa i min famn.
 Ibland händer det att Sanna eller William vaknar tidigt på morgonen och kommer då till oss och myser eller somnar om.
Men det har inte hänt att de båda kommer mitt i natten och vill bara sova hos oss, föränn nu natten till tisdag.
Vi har en stor säng men med tre barn som sällskap varav två är väldigt rörliga i sömnen så blev det väldigt trångt. Men så sött det såg ut då jag på morgonkvisten tog denna bild.
 Förmiddagarna har försvunnit på något magiskt sätt.
M-P har klivit upp och skött morgonbestyren med Sanna och William, de kommer in till mig och Janiina och säger hejdå med puss och kram innan de fått åka snowracers tilll dagis.
Sen har jag sovit/småslumrat ett par timmar till och vissa gånger har även M-P anslutit sig och passat på att vila då tillfälle getts om han känt sig trött.
Här är en av mina favorit bilder på en mysstund vi hade en förmiddag.
 På fredag fick barnen följa med M-P till affären för att köpa sig lite fredagsmys chips då vi utlovat filmkväll.
Vi såg "Toy story" (tack till Thomas som lånade ut filmer till oss) vilket barnen verkade fastna för.
 Vi har provat babysittern med Janiina några gånger, men som sagt så föredrar hon ju mänsklig närhet.
Men då och då sover hon vidare ett par minuter så man precis hinner påbörja äta middag...
 Både Sanna och William tycker också om babysittern, "bäbis ligger inte där nu" får jag till svar då jag undrar om de inte är för stora för den.
 Både Sanna och William tycker om att höra om då de själva var bäbisar.
Ofta har jag fått berätta att "precis som Janiina gör nu gjorde ni också" eller att "de här kläderna hade ni då ni var små" och "ni åt också som Janiina gör när ni var små men ni fick även mat genom en slang i näsan i början" (utifrån de bilder de sett på sig själva som nyfödda) och så vidare.
Det var allt för ikväll med uppdateringen. Fortsätter imorn.
Nu måste jag krypa till kojs så jag hinner sova ett par timmar innan nästa matning, fast nu får vi se när det blir då Janiina inte följt sina rutiner ikväll med mattiderna...
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

onpa tosiaan hyviä kuvia.ja kyllä sanna tietää ettei saa omia kaikkea itselleen,pitää jakaa.
toivottavasti jatkuu pitkään tuo hoivaaminen.se tulee kyllästyminenkin aikanaan.