onsdag 10 juni 2009

En dag utan barnen

Idag så fick barnen tillbringa hela dagen hemma hos sin morfar.
Vi behövde få hemmet städat och åka på lite ärenden så de (min pappa, Helena och Tina) ställde upp att vara barnvakter under tiden. Det var inte meningen att det skulle ta hela dagen för oss, men då vi dumt nog åkte söderut på e4:an mitt i rusningstrafiken så sprack vår tidsplan rejält. Att man aldrig lär sig...
Varför åkte vi då söderut? Jo, vi skulle till Norra Sköndal för att köpa lite barnböcker på finska. Min plan är att prata finska med våra barn så att de kan bli tvåspråkiga, då underlättar det om jag kan läsa finska barnböcker för dem.
Jag har massor av barnböcker som jag hade då jag var yngre men inga för åldrarna 0-3år, som tur var svarade en finsk mamma på min annons jag haft ute på aff (allt för föräldrar) och sa att hon hade ett tjugotal böcker hemma som jag kunde få köpa för en billig peng. Så vi hade gjort upp att jag skulle dit och välja ut de böcker jag ville ha. Det slutade med att jag köpte alla böcker, tom en som handlar om just tvåspråkighet med barn (det blir min kvällslektyr denna sommar).
Sedan så skulle vi hinna med att hämta ut våran nya bil då pengarna från banken äntligen kommit till rätt konto (de skulle varit inne i igår, och det var de också men på vårt icakonto som vi inte kommer åt, så jag fick reda ut det idag).
Upplandsmotor i Akalla skulle vi till, de skulle stänga kl. 18.00. Vi var där 17.40. Sen visade det sig att de som fixar iordning bilen gått hem redan kl. 17.00!
Men vår säljare lovade fixa iordning allt pappersarbete och ringa oss imorn då vi kunde hämta bilen. Så vi får vänta ännu en natt på vår nya bil.
Då vi ringde för att kolla hur det går med barnen så fick vi höra att de ätit massor med mat så all mat var slut som de haft med sig.
De hade även bajsat så många gånger att även blöjorna var slut!
Därför fick vi handla fler blöjor innan jag släppte av M-P hos min pappa för att sedan själv åka vidare.
Sista ärendet var att jag skulle till Täby för att köpa en BB-Tai (bärsjalen/selen som William fick prova i söndags).
Sen äntligen fick jag komma till mina små älsklingar.
Efter lite god hämtmat så tog M-P en promenad hem med vagnen, men William ville inte alls ligga i vagnen. Han sa ifrån högljutt redan innan de gick ut genom dörren så då invigde vi vår nya BB-Tai och den trivdes han bra i hela vägen hem. Men Sanna däremot, berättade min man, hade börjat protestera efter en stund och sedan skrikit hela vägen hem.
Själv satt jag kvar hos min pappa och såg färdigt på Desperate housewifes :-) innan jag tog bilen hem. Var hemma bara några minuter efter då M-P och barnen kommit hem så jag tog över kvällsmatningen så att han fick pusta ut vid datorn på den sedvanliga spelkvällen med "grabbarna".
Nu ska jag gå till sängs så jag orkar med morgondagen då vi ska hinna med sista förberedelserna inför resan. Barnens kläder har jag koll på men vad ska jag ha med mig så jag klarar mig ca två veckor i norrland?

Inga kommentarer: