onsdag 29 juli 2015

Polismuseet

Idag var maken ledig då han ska jobba på lördag, så vi passade på att ta en utflykt med familjen.
Planen var att gå på Aquaria - vattenmuseet och möta upp familjen Rydergren där, men då vi kom dit så var det jättekö som knappt rörde sig fram. Istället så tog vi alla oss till Polismuseet där vår familj aldrig varit förr.
Men först började vi med lite lunch/fika vilket det inte fanns så mycket att välja på i caféet på tekniskamuseet, och dyrt var det!
Men barnen blev nöjda. Vi hann med på en kort vandring/dramatisering på polismuseet där barnen fick möta en polis från förr som berättade om sitt jobb på ett roligt sätt. En modig polis som visade sig vara feg enligt barnen.
Det blev lek utomhus också en stund innan vi gick in och tittade på utställningen.
Sanna gillade alla hörlurar som berättade olika fakta om allt möjligt.
 Janiina fastnade vid växeltelefonen som med jämna mellanrum ringde och när man lyfte på luren fick man höra en konversation mellan någon som anmälde något eller behövde hjälp och växeltelefonisten.
Det sista vi besökte var ett stort rum med leksaker/prova på saker för barn.
Bland annat en motorcykel och polisbil man fick sitta på/i (dock ej polisbilen på bilden, den fanns i utställningslokalen).
 Våra troll hade jätteroligt och sprang hit och dit och upptäckte och provade men det slutade med att de lekte tjuv och polis i omgångar, mot slutet var alla tre poliser och vi fick vara bovarna som burades in. Janiina levde sig verkligen in i rollen: "Du är mamma, du har varit dum och måste sitta i fängelset".
Vid ett av "brottsplatserna" man kunde se visade på ett sönderslaget fönster och i montern på golvet fanns det glassplitter och ledtrådar/spår på vad som hänt. Janiina titttade på fönstret och golvet och sa ledset "Så där får man inte göra. Det är dumt. Man får inte ta sönder fönster. Varför har de gjort så?"
Försökte förklara att det inte var på riktigt men vet inte om det gick fram...
Efter mycket om och men fick vi till slut ut barnen och de fick leka en stund på lekplatsen igen. Självklart började det regna också medan vi var ute, men det brydde sig inte barnen om. Tur de hade regnjackor på sig.
Men till slut var det dags att säga hejdå till våra vänner, Mia, Peter, David och Ronja, och bege sig mot bilen. På vägen fastnade barnen och maken en stund vid kanonerna vid sjöhistoriska museet.
Vi får väl ta oss dit en dag också...
Kvällen avslutades med lite Fia, fast utan knuff, för mig och barnen efter maten och före sovdags.
När barnen kommit i säng och jag lyckats ta mig ur soffan så på en impuls så rensade jag ur frysen!
Det är inte gjort sen vi flyttade in så det var högtid att göra det. Av någon konstig anledning gör man saker som inte står på "att göra listan", saker som jag kommer på att det måste också göras. Så för att få en känsla av att jag ändå betat av saker på listan så skrev jag upp "rensa kylen" på listan och strök över det på samma gång, hihii.
Nu är det bara resten kvar att hinna med innan minitrollet kommer, vilket är om precis 3 veckor från och med idag!
// Sargit

Inga kommentarer: