fredag 17 juli 2015

Blåbärsskogen!

Sanna och William har sen igår tjatat om att de ville plocka blåbär så jag lovade dem att vi skulle göra det idag. Så efter mycket om och men (blev en seg förmiddag) så kom vi iväg efter en sen lunch.
Barnen stortrivdes då vi kom ut i skogen och till allas glädje så fanns det gott om blåbär!
Själv kunde jag ju inte plocka blåbär då ryggen inte orkar det, men jag satte mig ner mitt bland bären och plockade de i min närhet men mest tittade jag på då barnen roade sig.
Sanna och William kom snart på att om de plockade ihop istället för i varsin hink så skulle hinken fyllas fortare. Så de bestämde sig för att samarbeta istället för att tävla mot varandra.
Janiina och jag plockade i en hink tilsammans, fast sen fick inte jag plocka alls för henne, jag skulle bara hålla i hinken.
 Det var väldigt blått som sagt så hoppas vi hinner ut på fler turer i skogen. Tyvärr hade jag glömt ta med myggmedel så det var väl den enda nackdelen med skogen idag.
 Väl hemma ville Sanna baka blåbärspaj. Hon började med att plocka några jordgubbar från vårt jordgubbsland som också sedan fick vara med i pajen.
Hon hjälpte även till att skära gurkan inför middagen.
Ikväll bjöd vi över våra vänner Thomas och Lina på grillat, de håller på och renoverar ett av barnrummen och jobbar stenhårt så nu slapp de laga mat till sig. Barnen har de lånat ut till Thomas föräldrar.
Så efter den sena, men väldigt goda, middagen samt den goda pajen till efterrätt så blev det ett parti Settlers och sedan flera omgångar med UNO då barnen kommit i säng efter att ha sett "Lejonkungen" för fjärde gången.
Det blev en väldigt trevlig kväll fast jag inte vann i Settlers denna gång, men jag vann i UNO...
// Sargit

Inga kommentarer: