måndag 20 juli 2015

Långväga och nära gäster

Morgonen och förmiddagen var rätt seg men fick ändå lite nytta gjord trots foglossningen som börjat göra sig påmind. Och inte var det lättare att Sanna och William var i ena stunden bästa vännerna för att i nästa skrika och bråka om att de aldrig ville se den andre igen *suck* mycket små tjafs och gnabb idag mellan dem...
Till lunch valde alla tre barnen blodpudding så det fick det bli.
Mitt i säger Sanna "kan någon skära åt mig, jag orkar inte" varvid Janiina snabbt svarar "jag kan skära! Ta bort dina bestick" och så sätter hon igång och har snabbt hjälpt sin storasyster att skära maten.
 Janiina har ett så snällt och sött sätt ibland, tex då jag hjälpte henne med att sätta upp hopphinder på hennes hästgård så sa hon efteråt "tack att du hjälpte mig mamma" och då hon fått hjälpa till med något kan hon säga "tack att jag fick hjälpa till" och så vidare. Go unge.
På eftermiddagen åkte jag och Janiina till Arlanda och hämtade min syster Heidi som ska få umgås med oss ett par dagar. Stortrollen ville stanna hemma så det var tur att maken kom hem i samma veva vi skulle gå.
Det har åskat och regnat en del idag, det kom bland annat en rejäl smäll vid tre tiden på eftermiddagen så att man hoppade till.
Men på kvällen klarnade det upp tack och lov så att våra planer på grillkväll kunde genomföras.
Min syster Nadja kom med sina barn Rasmus och Freija och barnflickan de haft några veckor, och så kom min pappa och Helena också. Rasmus verkade stortrivas ute på vår tomt och då han fyllde 2år i lördags och vi inte kunde vara med och fira honom då så fick han sina paket idag istället.
Till middag blev det grillspett, barnen fick göra sina egna och det syntes vad som var Janiinas favorit i alla fall.
Lilla Freija som verkar ha väldigt svårt för att vara i famnen hos andra än sin mamma hade inget emot att hänga hos M-P en bra stund.
En trevlig kväll blev det med glass, maräng och choklad/kolasåser till efterrätt.
Det är inte så ofta som vi är samlade så här så det gäller att ta vara på tiden...
// Sargit

2 kommentarer:

mummu sa...

kysyin tuleeko Nadja,et tiennyt. mulla on kyllä puhelin että olisit voinut soittaa niin olisin tullut.päivällä oli vaan pikakäynti kun oli niin paljon tekemistä kun olin tullut juuri kotiin Pärnusta.

Familjen Sundström sa...

Sanoin ku olit meillä että kyllä hän varmaan tulee kun en ole muuta kuullut päivän aikana. En ehtinyt sanoa paljon muuta ku just olin menossa Arlandaan Heidiä hakemaan... Sitt oli meillä paljon tekemistä ruuan kanssa joten en edes ehtinyt istumaan ku vasta syödessä...