tisdag 28 juli 2015

Dagarna går

Jag har varit väldigt trött på kvällarna nu och inte orkat ta fram datorn ens, ikväll inget undantag. Jag har inte ens laddat ur bilderna från förra veckans äventyr till Kolmården med barnen o min syster...
Men tålamod, jag kommer igen.
Dagarna går i ett nu, känns konstigt att det är ca 3veckor kvar nu innan minitrollet blir "vräkt" från magen min. Barnen verkar mest vara förväntansfulla men ibland får jag kommentarer som denna:"snart föds bäbisen o då blir vi storasyskon på nytt igen. Det kommer nog vara jobbigt att ha två små syskon"
Eller så bråkas det lik detta: "det är min bäbis, hon ska sova med mig. Det är inte din lillasyster, det är min!"
Jag som på senaste besöket hos barnmorskan sa att jag har haft väldigt lätt graviditet denna gång utan några större besvär, har fått ångra mina ord. De senaste två dagarna har foglossningen börjat på riktigt så jag har haft vissa svårigheter att röra mig, kliva ur sängen/soffan eller att gå några meter. Dagtid rätt ok men mornarna och kvällarna är inte att leka med. Och självklart hade jag även huvudvärk i förmiddags, jag som aldrig brukar få det...
Barnen börjar så smått visa upp att de ledsnat på varandras sällskap nu och längtar efter sina vänner. Tur då att det kom förbi några idag vid olika tillfällen och lekte med Sanna, även Janiina var med ett tag då grannbarnen Frida och Alice var hos oss. Bara William som kände sig lite utanför men då fick han spela spel med mig, othello och blokus, och sedan lite beyblade med pappsen sin. Då vart han nöjd.
Sanna och William var på sin andra simlektion idag och oj vad duktiga de är!
Båda kan nu simma ca 6-8meter (bassängslängd?) utan hjälp av något eller någon. Det blev en stunds lek på lekplatsen i väntan på den som simmade skulle vara klar.
Ikväll hjälptes hela familjen åt att tillaga middagen, jag och tjejerna skalade och delade potatis medan maken och William gjorde iordning köttfärslimpa. Gott blev det och alla åt!
Efter maten sa Janiina att hon inte ville sova (det var läggdags pga sen middag) så vi sa bara att då får du väl ligga i sängen och vila bara. Det ville hon inte. Men hon tog på sig pyjamasen och fast vi ännu inte sagt att det var dags att gå till sängs så försvann hon plötsligt. Plötsligt märkte jag hur tyst det var då jag antog att hon lekte själv på rummet, så jag gick och kikade och fann henne i sin säng i djup sömn. Tandborstningen fick tydligen vara ikväll för hennes del...
Sanna somnade rätt fort hon med men William låg och läste som vanligt, han är som jag var och vill bara läsa och läsa nu då han lärt sig det och inte släcka lampan och sova fast vi säger till.
Jag har hittat honom flera gånger läsandes i mörkret då han inte velat sluta efter att jag till slut släckt lampan åt honom...
Sanna har fått intresset att lära sig klockan och övar hela tiden, ikväll fick han gå ut med en kompis i väntan på middagen med stränga order att inte glömma bort tiden och vilken tid hon skulle vara hemma. Hon klarade det galant!
Nu så är det dags att sova för min del också, vi ska på utflykt imorn vilket jag berättar mer om efteråt.
// Sargit

Inga kommentarer: