söndag 1 mars 2015

Nappen är borta!

Janiina har under senaste halvåret blivit mer och mer "besatt" av sina nappar. Det var i samband med att vi började prata om vem/vart hon skulle skänka sina nappar till när hon skulle sluta med dem.
För det mesta har hon svarat "patmut" (kusin Rasmus), men närmare middagstid så är det skrik efter nappen vilket hon fått efter middagen. De dagar vi bara varit hemma har varit svårast då det oftast inte varit problem då vi varit iväg, eftersom vi helt enkelt inte tagit med oss några nappar och då kunnat svara att napparna är hemma.
Men för lite över en vecka sedan bestämde jag och maken att nu får det vara nog och kom överens om att till denna helg skulle nappen bort.
Maken tjuvstartade redan på torsdag kväll då jag var på jobbet och jag fick då höra att hon skrikit efter nappen och gråtit efter den till hon somnat. Sanna och William var lite ledsna övrer det och sa till mig när jag kom hem att "kan hon inte bara få ha nappen då hon vill ha den?" Och så berättade de hur Janiina gråtit efter den.
På fredag var jag ledig och det fick barnen också vara så efter en seg förmiddag åkte vi till Väsby C där Janiina fick välja ut (nästan) vad hon ville som present för att hon slutat med napp. Sanna och William hade också fått göra det när de slutade med napp vilket de kom ihåg. Janiina valde till slut en ny sats med geomeg, magnetiska byggpinnar och kulor.
Lite annat gjorde vi också såklart bla fikade gott då M-P anslöt sig till oss efter jobbet.
På kvällen var det min tur att ta nattningen. Janiina gnällde lite efter nappen men somnade utan hysteri och gråt väldigt fort.
På lördag jobbade jag hela dagen och fick höra på natten när jag kom hem att Janiina inte ens frågat efter nappen vid sängdags!
Och ikväll, förutom att hon under ett raserianfall vid middagstid pga att hon inte fick titta på tv, skrek efter nappen några gånger, så sa hon inte ett ord om nappen vid sängdags.
Så glad och överraskad att det gått så fort att bli av med nappen!
Mer om helgen tar vi en annan gång, det tråkiga är att Sanna blivit sjuk med feber och ont i örat. Och efter ett besök till farbror doktor på barnakuten så blev det penicillinkur pga öroninfektion. Stackars liten...
// Sargit

Inga kommentarer: