tisdag 24 februari 2015

Sverigefinnländarnas dag med Markoolio!

Ikväll var det stora festligheter på gång, under dagen hade kommunen till och med flaggat med den nya officiella flaggan för sverigefinnländarna: finska flaggan med gul kant på det blå korset.
Vi kom några minuter senare iväg än tänkt men hann få i oss lite mat på kulturum. Sen var det dags för barnkören att öva, dvs vår finska förenings barn som har sångsamling en gång i månaden.
De skulle nämligen få uppträda på scen idag.
William vägrade dock men Sanna och Janiina stod med på scenen i alla fall och sjöng med i Blinka lilla stjärna som sjöngs på både svenska och finska. Den finska nationalsången sjöng vi också men den kunde inte våra troll helt bara delar av den.
Efter några tal och utnämnandet av förra årets sverigefinska kommun så var det dags för kvällens höjd punkt: Markoolio intog scenen!
Han var jättetrevlig och delade med sig av lite anekdoter från sin uppväxt och självklart så sjöng han flera låtar också. Han inbjöd direkt alla barn att komma upp på scen och dansa under hans uppträdande, vilket flera gladerligen gjorde men inte våra till en början. De va för blyga.
Lite bilder från kvällen i två kollage, inte i rätt ordning dock. Råkade bli så...
Visst ja, Markoolio sköt iväg "fyrverkerier" som sköt ut papperskonfetti/remsor typ, Det var häftigt tyckte barnen (och jag med) och började direkt samla ihop pappersremsorna närmast sig.
Sanna fick också sjunga med Markoolio men hon frös till av blyghet och stod som förstenad en stund.
Efteråt ville barnen självklart köa för autografer, vilket alla tre fick då Janiina också ville ha då hon såg att syskonen fick. Tror inte att hon visste vad det var men ha skulle hon.
Efter en lyckad kväll var det dags att försöka få trötta barn och föräldrar hem och i säng.
Det gick rätt fort att somna den kvällen må ni tro.
// Sargit
p.s.
Måste ju passa på att gratulera min syster Nadja och min moster Marita som båda fyller år idag!
Min farfar skulle också fyllt år om han levt idag...
Lite kul att de alla tre delat födelsedag!

Inga kommentarer: