tisdag 10 februari 2015

Trasig ruta och friskluft

Dagen började mindre bra då jag upptäckte att bakrutan på bilen var trasig när jag körde ut från garaget!
Förstod först inte hur vi kunde ha is på bakrutan då bilen stått i garaget, för det såg ut som det vid en snabb titt i backspegeln...
Själva hålet blev till först då jag stannade till vid vägkanten för att titta på bakrutan och då jag stängde dörren så rasade bitar in.
Vad som hänt får vi nog aldrig veta, om någon slagit till den eller om det är väderomväxlingen som gjort spänning i glaset eller ett stenskott vi fått som gjort detta. Oavsett så blev förmiddagen förstörd för min del... Fick hjälp snabbt på Upplands Motor med att täcka för bakrutan och boka in tid för lagning. Sen vart det till att ringa och polisanmäla samt ringa försäkringsbolaget (fast försäkringen fick maken ringa).
Men solen sken idag också vilket bättrade på humöret.
Och självklart passade vi på att åka skridskor även idag efter jobb och förskola.
Janiina vägrade dock då hon var lite ur gängorna. Idag hade jag lovat att vi skulle ha med oss mellanmålet ut så mackor hade vi förberett redan på morgonen så jag behövde bara värma vatten till varmchokladen innan vi kom iväg.
Maken hann också komma ut inte alltför långt efter oss.
Sanna och William var mycket stadigare idag än igår och hade jätteroligt, även om jag såg att de inte orkade åka lite mycket som igår utan tog långa pauser flera gånger sittandes i snön.
Janiina ville till slut åka lite pulka i alla fall.
Fayeza kom med sina barn också dit och spontant bjöd vi in dem på middag, då vi inte ville köra iväg till matlaget idag med barnen med glasplitter i bilen.
En väldigt trevlig avslutning på denna dag blev det trots den dåliga starten.
// Sargit

Inga kommentarer: