fredag 20 mars 2015

Hjälpredor på jobbet

Idag körde vi på "rocka sockorna" för att stötta rätten att få vara annorlunda (vill du veta mer om det så se här). William vägrade dock att ha olika strumpor liksom Janiina, men Janiina envisades med att hennes fötter också fick vara med på fotot.
Alla tre barnen ville vara med mig idag och då det passade rätt bra att ha dem med så fick de ledigt från förskolan och följa med mig till jobbet.
Inte alla som har förmånen att ha ett lekrum på arbetsplatsen! Barnen är så pass hemma i huset att de klarar sig själva medan jag satt på kontoret. Underlättade ju att ha hela huset för oss själva också.
 Sanna ville jättegärna hjälpa mig då jag hade lite praktiskt arbete framför mig då jag förberedde inför lördagens gudstjänst.
Hon släpade fram den stora mattan själv och vägrade låta mig hjälpa till. Hon ville även dammsuga den.
Sen satte hon upp alla siffrorna på psalmtavlan, jag behövde bara säga dem.
Hon hjälpte till att placera agendorna i psalmböckerna också och lite annat smått och gott.
En duktig hjälpreda helt enkelt.
Under tiden lekte Janiina och William i lekrummet, ibland lite smågnabb emellan dem mest för att Janiina förstörde för William i hans lek. Fick gå in och medla några gånger där...
Men till och från så är de så goa mot varandra så hjärtat smälter.
Tjafset fortsatte hela eftermiddagen förutom en kort stund då vi var i plantaget för att handla lite till både jobb och hem. Barnen fick välja varsin blomma då de så gärna ville. Sanna valde en bukett tulpaner, William valde en liten kaktus och Janiina en liten blomma med rosa blommor (vet ej namnet). Så nöjda de var över sina blommor. "Nästa gång ska jag välja en citrusträd tror jag" har Sanna sagt efteråt. Vi får väl se,,,
Sent på kvällen, strax efter 22.00, så åkte jag iväg för att planera min kommande resa i maj till London med min syster Tina och min vän Fayeza. Jag kom hem först efter midnatt.
Det ska bli så roligt att få en långhelg i London med shopping, turistande och musikal!
Jag har aldrig varit på en liknande resa, De flesta resor jag gjort har varit antingen via jobbet eller med någon förening eller med familjen.
Nu gäller det bara att planera allt och så spara ihop lite extra att röra sig med, hihii.
// Sargit

Inga kommentarer: