söndag 22 mars 2015

Snö och familjeutflykt

Janiina var uppe tidigt imorse och som vanligt så skötte hon sin frukost själv. Hon tar helt enkelt bröd och äter utan pålägg, vårt lilla mackmonster verkar gilla det. Ofta väljer hon bort pålägg helt då vi äter frukost men annars är det leverpastej som gäller.
Hon klädde på sig också med lite hjälp av M-P, hon kom helt enkelt med kläderna till vårt sovrum och bad om hjälp med det hon behövde.
Sen efter att ha lekt själv en bra stund så ville hon ut och leka. M-P hjälpte henne på med ytterkläderna och sen tillbringade hon en god stund på baksidan. Det var då jag tänkte att det nog var dags att kliva upp ur sängen...
Stortrollen satt och tittade på netflix som vanligt på morgonen, men efter en sen frukost och då alla var påklädda så åkte vi iväg mot Stinsen.
Först ett stopp på Bigbaby och kika runt lite och sen åt vi lunch på Stinsen.
Medan vi satt och åt så såg vi flera barn "rida" förbi på leksakshästar som verkade fungera på någonslags hävkraft.
Så efter att vi ätit klart så gick vi runt för att ta reda på vad det var.
Vi hittade platsen där man kunde hyra en häst i 15min för 40kr. Alla tre ville självklart rida så vi lät dem göra det. Men William ångrade sig precis då det var dags att börja. Istället fick tjejerna dela på även hans tid.
Janiina och Sanna älskade det! Janiina något mer skulle jag tro.
Hästen rörde sig framåt då man "hoppade/hävde sig" upp och ner.
Då det var dags att lämna tillbaka hästarna så var dock inte Janiina så förtjust i den idén.
Men efter lite övertalning och genom att locka med att titta runt i leksaksaffären gick hon tillslut med på att lämna "sin" häst.
Vi hade en trevlig stund på Stinsen helt enkelt och hemma blev det bad för alla trollen innan en väldigt sen middag. Till och med maken hann hem och äta efter sin squaredans träning som slutade vid halv åtta.
// Sargit

Inga kommentarer: