söndag 15 mars 2015

Helg i Karlskoga

Nu kan man verkligen säga att våren är här. Blommorna börjar titta fram och njuter av solens värme på dagarna. Men mornarna och kvällarna är ju fortfarande kalla.
fredag efter middagen, som vi åt på en pizzeria, så styrde vi bilen mot Karlskoga.
Blev ju några mil i bilen men till slut kom vi fram till min lillasyster Tina och hennes lägenhet.
Gick rätt fort att få barnen i säng då båda somnat i bilen så det var bara att bära in dem.
 Lördag morgon började alldeles för tidigt. Då Janiina ju somnat rätt fort i bilen på fredag så tyckte hon att 06.05 var en bra tid att säga "Nu är det morgon". Tur att moster Tina är morgonpigg av sig och ställde upp att underhålla dem medan jag och maken försökte slumra vidare.
När vi väl kommit igång så åkte vi in till Karlskoga centrum för att kika runt lite.
Blev lite shopping och turistande. Karlskoga kyrka var öppen då de hade körövning där så vi hann med en snabb kik in där också.
Sen visade Tina oss runt på sitt jobb på Lasarettet. Så nu har man besökt psyket också, hihii.
Jag blev väldigt sugen på chokladfondue till kvällens festligheter och då köpte jag en present till lillasyster, en något försenad inflyttningspresent kan man säga. Hon blev jätteglad och insåg hur farligt gott det var...
Tia och William bakade chokladmuffins med hallon till kvällens festligheter också medan maken lagade middag och jag försökte lugna en hysteriskt arg liten tös på annat håll lägenheten.
När klockan närmade sig 20.00 var vi redo för finalen av Melodifestivalen med alla förberedelserna och godsakerna laddade på soffbordet. Barnen hade till och med fått välja godis själv i affären så William ville ha lösgodis och Janiina bilar. Vi vuxna fick också en hel de lösgodis hem från affären, hihii.
Janiina njöt av chokladfonduen utan den smälta chokladen och ganska så snart så tog den tidiga morgonen ut sin rätt och hon la sig självmant i sängen och somnade.
Vi andra orkade se hela föreställningen. Helt ok låt som vann, en av de vi röstade på faktiskt. William röstade på Eric Saade först men ändrade sig till Måns Zelmerlöw mot slutet då han insåg att ha låg bättre till...
Söndag efter frukost packade vi ihop allt men innan vi satte oss i bilen för hemfärd så tog vi en promenad i området och besökte stranden som låg bara ett stenkast bort.
Fin vårsol även idag.
Att kasta stenar och annat i vattnet roade både Janiina och William en bra stund.
 Men snart nog kramade vi min syster adjö och påbörjade hemfärden.
Vi stannade till på Ikea i Västerås för lunch och lie kort lek men i övrigt gick hemfärden väldigt smidigt.
Maken hann till sin dansträning också medan vi andra stökade runt hemma och åt en väldigt god köttfärssoppa som var med i Linas matkasse.
Nåja, barnen smakade i alla fall men åt mest bröd istället.
En väldigt mysig helg blev det med min lillasyster i hennes fina mysiga lägenhet.
// Sargit

Inga kommentarer: