tisdag 31 mars 2015

Påsklov del 1

Vi kom iväg senare än tänkt, som vanligt, men ändå inte alltför sent.
Jag måste säga att jag vart väldigt imponerad av att vi fick plats med en veckas packning för hela familjen PLUS badkläder och handdukar, en cykel, en springcykel och en sparkcykel!
Och det enda som kom över stolsryggarna var makens jacka och en liten del av cyklarna. Bra packat måste jag säga och vi hade inte ens takbox med oss.
Det gör mycket att inte behöva ha vagn med sig och att tänka att vi kan ju tvätta där om kläderna tar slut, hihii.
Det blev ett sent lunchstopp vid Gävle, Hacke gård, och sen körde vi hela vägen till Härnösand där vi tog en fika paus hos våra vänner Catrine och hennes tvillingar Emelie och Filip som flyttade dit förra året från Märsta.
Blev en något lång paus med mycket lek och bus, väldigt trevligt återseende hade vi, så pass att när vi skulle gå så vägrade Janiina och ställde till med en stor scen. Det slutade med att M-P helt sonika fick bära/släpa henne till bilen, mitt framför en poliskvinna som stod med sin bil parkerad vid grannporten. Undrade i mitt stilla sinne vad hon tänkte men sen fick jag ett medlidande leende av henne och lugnade mig, hon misstänkte inte barnarov eller något i alla fall...
Självklart kom vi inte undan snön denna resa heller, vi tog med oss en lite snö till den nyligen våriga Umeå helt enkelt.
Skönt var det då vi äntligen kom fram till barnens farmor efter att ha kört i snövädret i flera timmar (även om jag slapp köra sista sträckan då maken hellre ville göra det).
Måndag blev det lite snölek ute, tur nog hade vi packat ner överdragsbyxor och vinterskor till barnen men som vanligt missat oss själva. Självklart blev det umgänge med M-P:s syskon också.
 Tisdag tog vi oss in till stan för lite shopping, blev lunch på Max igen, hihii.
Och på kvällen gjorde vi ett besök på ett ställe som våra släktingar i Umeå inte visste fanns, Umevatoriet!
Det var ett ställe vi garanterat kommer att återvända till, ett helt rum med massa roliga klurigheter för både stora och små.
Byggklossar, puzzel, klurigheter, UV-rum, tankenötter, klurighetsspel och mycket mer!
Tiden räckte inte riktigt till att upptäcka allt.
 Dessutom hade de ett litet planetarium där de hade visning om rymden, tyvärr såg jag bara början med Janiina då hon ledsnade fort. Istället pusslande hon medan stortrollen, maken, svärmor och barnens kusin såg på föreställningen i taket.
Sen fortsatte leken på övervåningen. Det enda tråkiga var att de bara har öppet tisdag kvällar mellan 18-22, dagtid tar de emot skolklasser med olika teman.
Vi var bland de sista som lämnade stället, närmare halv nio skulle jag tro, och det krävdes lite övertalning...
Det var lite kort om de första dagarna i Umeå under vårt påsklov.
// Sargit

Inga kommentarer: