onsdag 4 mars 2015

Vardagsuppdatering

Ja vad finns det att säga egentligen. Orkar inte ta fram datorn på kvällarna och ligger därför ofta efter med mail, blogg och annat smått och gott jag använder datorn till.
Måndag morgon testade Janiina mitt tålamod rejält. Det slutade med att jag helt sonika lyfte ut henne utan ytterskor och overall då hon vägrade klä sig då hon inte ville gå. Trodde hon skulle ångra sig och snällt ta på sig dem när jag och William var klara men istället sprang hon i strumplästet iväg!
Halvvägs till Draken (stortrollens förskola) kom hon på att det visst var blött ute och att hennes strumpbyxor vart blöta. Hon fick skor och overall på och så när vi kom till Draken bytte jag strumpbyxorna hennes till de jag stoppat ner i fickan då jag såg henne springa iväg.
Konstigt nog så var hennes dåliga och griniga humör som bortblåst när vi lämnade Draken, hon var rena solskenet ända till sitt dagis och väl där sprang hon direkt iväg och lekte glatt. Jag blev helt paff på den hastiga humörsvängningen...
Sanna fick tillbringa eftermiddagen med vaari medan jag jobbade, hon ringde själv och frågade då hon ville leka med hundarna. Kvällen var jag på Aikido träningen igen, kul var det även om vi var få och ordinarie tränare var bortrest.

Tisdag blev en TIDIG väckning för oss, redan 06.00(!) och både Janiina och William var på sina förskolor till 07.00! Blev nästan imponerad av mig själv även om de var väldigt svårväckta alla tre.
Sanna körde jag sen till mummu där hon fick tillbringa dagen.
På kvällen var det matlaget igen men Sanna och William fick stanna hemma, Sanna för att hon ju var hemma från förskolan idag och William för att han ville det.
Så det blev bara jag och Janiina som gick iväg. Vi hade det jättetrevligt även om det kändes kostigt för mig att få vara social med andra föräldrar nästan utan avbrott för en gångs skull då Janiina var hur nöjd som helst med att leka med andra barn och ibland själv.
Hemma hade stortrollen stortrivts med sin far de spelat payblade och memmory och jag vet inte vad.

Idag har det väl inte hänt så mycket mer än att Sanna åter är på förskolan,
Stortrollen lekte tillsammans med payblades då jag kom hem och hade knappt tid att säga hej till mig. Janiina sprang och gav mig en kram och strax därefter bestämde hon sig att hon ville ut på baksidan och leka själv så det var bara att låta henne ta på sig och gå ut.
Efter middagen var det baddags och alla tre var ivriga då de ville testa sin nya badboll/badbomb eller vad det nu heter. Den färgade vattnet blått då den skummade runt!
Maken fick vakta de glada gotrollen i badet medan jag åkte iväg på innebandyn och därefter storhandla lite.
Så, det var lite uppdatering om de senaste dagarna. Få se när jag hinner blogga om förra helgens äventyr. Men nu ropar sängen på mig *gäsp*
// Sargit

Inga kommentarer: