torsdag 18 december 2014

Magsjuka och julgodis

Natten till onsdag kräktes Janiina två gånger, så det var bara att stanna hemma med henne.
Men precis som Sanna förut så visade hon inga tecken på sjukdom efter det. Åt och var pigg som vanligt. Sanna och William fick också stanna hemma, mest då jag var för trött för att ta mig upp på morgonen men även för att hejda att de eventuellt skulle sprida smittan.
Idag sparkade jag ut ungarna på bakgården. De blir alltid väldigt rastlösa och börjar gnabbas då de varit hemma själva en dag eller två. De är helt enkelt sociala barn som vill träffa andra än bara familjen.
William vägrade dock att gå ut så jag gav upp och lät tjejerna leka själva i nysnön. Den tinade ju bort rätt fort sen men lite hann de roa sig.
Friska luften gjorde att Janiina blev väldigt trött på eftermiddagen. Hon somnade helt enkelt i soffan.
Själv har jag roat mig på kvällarna med att göra mera julgodis av olika slag. Och ikväll slog vi in små gåvor till förskolepersonalen och några av mina kollegor. Självklart använde vi plasthandskar för säkerhetsskull. Sanna var väldigt nöjd över att få använda sin nya talang och göra knutar på påsarna.
Jag hängde upp pepparkakshjärtat också som jag gjort för ett bra tag sedan. Nu pryder den hallen och hälsar våra gäster med God jul på både svenska och finska.
Visst ja, under dagen försökte jag klura ut vad barnen trodde att M-P önskade sig i julklapp.
Jag: Vad vill pappa ha i julklapp tro?
William: En burk med öl.

Måste erkänna att första förslaget var en hamburgare men då vi kom fram till att den nog skulle bli dålig innan han hann öppna den så ändrade William svaret.

På kvällen smet jag iväg hemifrån för att jobba lite. Hade en del att göra på kontoret så här slutet på terminen. Hann med det viktigaste men resten får vänta till imorn eller nästa år.
// Sargit

Inga kommentarer: