lördag 13 december 2014

Lilla julafton X 2

Idag var det makens jobblördag. Typiskt nog så var dagen väldigt fullbokad men det var bara att köra på.
Vi började med att klä granen. Anci hade varit väldigt snäll och fixat popcorngirlangerna på den medan jag var och nattvandra igår kväll.
 Eftermiddagen var det dags för lilla julafton med finska föreningen. Vi blev självklart en kvart sena som vanligt. Detta då dels barnen inte var samarbetsvilliga och då jag höll på att baka finska julstjärnor till festen, vilket jag såklart gjorde i sista minuten.
Massa god fika vart det efter att först ha sjungit lite finska julsånger och dansat kring granen, Sanna och William ville inte delta i det alls.
Men Kati hade förberett en skattjakt då "tomten" hade gömt godispåsarna någonstans i huset.
Där var alla barnen med och letade. Tusen tack för en trevlig fest vänner!
 Från den ena julfesten till den andra. Ikväll skulle vi fira jul med min mamma då hon ska åka till Pernu över julen. Även min syster Nadja kom med sin familj och mammas inneboende vän Jukka.
Mycket mat blev det som vanligt och ingen behövde gå från bordet hungrig om jag säger så.
Sanna och William fick agera tomtenissar och dela ut paketen under granen. Vissa handstilar var svårare att läsa än andra.
Tack för klapparna mamma och Anci! Och jätte tack för en trevlig kväll till er alla.
Janiina var så slut efter denna dag att hon somnade i soffan.
Sanna och William har blivit intresserade av att knyta  och då de fått tag på två rep någonstans ifrån så lektes det med dem väldigt mycket på kvällen. Bland annat band de M-P och han band dem i flera omgångar. Kul hade de i alla fall.
// Sargit

Inga kommentarer: