söndag 7 december 2014

Finlands självständighetsdag, andra advent och massa annat kul

Lite kort uppdatering om helgen så här i efterhand.
Fredag kväll bjöd vi över familjen Beutler på tacos.
Kvällen avslutades med lite filmmys med chips och ostbågar och lite UNO.
 Lördag var Finlands 97år som självständiga. Det firades med sagostund, flaggskapande och fika på biblioteket med finska föreningen.
Barnen sjöng Finlands nationalsång också, de andra barnen då våra stora troll vägrade delta och höll sig mest för sig själva och lilltrollet inte kunde den.
Men till fikat kom även Sanna och William fram.
 På eftermiddagen var Sanna juden på en dagiskompis kalas så efter att ha släppt av henne där åkte jag och de två yngsta för att plocka upp M-P i Skepptuna då han varit och testat köra lite folkrace (eller vad det var).
Sedan fortsatte vi till Uppsala för att gå på vinterskojakt till Sanna och William.
Efter att ha hämtat en nöjd Sanna så kände vi att ingen av oss orkade med att laga mat så vi bestämde för att fira självständighetsdagen med lite kinamat istället.
Janiina styrde sina steg bestämt mot de bord längre in som vi suttit vid tidigare. Så det var bara att följa henne dit. Alla åt vi med god aptit och till och med efterrätt slank ner, fast den delade vi på då vi var så mätta.
Väl hemma så fick Sanna testa de skor vi köpt vilket hon gjorde gladeligen. Båda var väldigt nöjda med sina skor, men tyvärr insåg vi att de var en storlek för små då det saknades växt mån.
 De passade perfekt nu men med extra strumpor senare på vintern blir de för små. Så vi får helt enkelt hitta större i samma modeller.
Söndag, Andra advent. Dags att tända andra ljuset.
Förväntansfulla barn som öppnade sina adventspaket och de vart inte besvikna med sina böcker de fick.
Tanke var att både jag och maken skulle gå på dansklubbens julfest idag medan barnen hade barnvakt. Men tyvärr så kräktes Sanna natten till söndag. Så maken blev hemma och jag fick åka själv då jag var en av de ansvariga för eftermiddagen/kvällen. Tråkigt att det blev ändrade planer men det var bara att gilla läget. 
Som tur var så kräktes inte Sanna något mer så de fick bara en skön dag hemma helt enkelt.
// Sargit

Inga kommentarer: